Sex

SUPRUG I JA SMO REŠILI DA IMAMO I DRUGE PARTNERE, ali onda je usledio pakao! Nisam mogla ni da sanjam da će mi to uraditi

Jedna žena koja je želela da ostane anonimna požalila se terapeutkinji i potražila pomoć zbog činjenice da joj je muž priznao da se zaljubio u svoju povremenu partnerku.

31.10.2022 22:01

SUPRUG I JA SMO REŠILI DA IMAMO I DRUGE PARTNERE, ali onda je usledio pakao! Nisam mogla ni da sanjam da će mi to uraditi
shutterstock.com

U pismu u kome se jedna mlada žena obratila terapeutkinji za bračne odnose, ona traži rešenje za problem koji ima sa partnerom već izvesno vreme. Naime, ona i njen suprug su u kasnim tridesetim godinama i imaju dvoje male dece, a kako je otkrila, donedavno su imali bukvalno savršen odnos. Njihov brak bio je oduvek ispunjen različitim aktivnostima, što je često uključivalo avanturističke hobije, te su zajedno često skakali padobranom, planinarili i trčali maratone. Ljubavni i intimni život im je jednako važan, pa je nakon dolaska dece on postao malo monoton i dosadan, priznala je mlada žena u ispovesti za Miror. 

Ipak, kako je otkrila, jedna zabava na kojoj su bili i na kojoj su upoznali dosta atraktivnih ljudi, promenila je njihov pogled na život, te su odlučili da malo "osveže" vezu.

- Dogovorili smo se da u svoj seksualni život uključimo i druge ljude sa kojima nećemo ostvariti emocionalnu povezanost, ali da pre svega budemo iskreni jedno prema drugom i uvek otkrivamo sa kojim smo ljudima ostvarili bliski kontakt. To je išlo svojim tokom i delovalo je u redu, čak je poboljšalo naš intimni život - istakla je ona.

Ipak, to je savršeno funkcionisalo sve dok njoj suprug nije priznao da se zaljubio u jednu od svojih seksualnih partnerki. 

Foto: Shutterstock

Žena je postala zabrinuta zbog emocionalne distance sa svojim partnerom

- Naljutila sam se i izbacila ga iz kuće. Nerado je otišao, ali on i dalje želi da viđa tu ženu - otkrila je u pismu razočarana supruga.

Terapeutkinja se osvrnula na njen problem rekavši da je sam potez, ali i odluka da ona i partner budu u otvorenoj vezi, dovoljan rizik da se takve stvari i dese. Ona je poručila mladoj ženi da je pravo rešenje bilo da se on odseli jer treba razmisliti o svemu i kako se nositi sa tim. U ovom slučaju njen suprug je prešao granicu i dogovor, a dogovor je bio ne vezivati se za seksualnog partnera. U otvorenim vezama, ljudi, prema rečima terapeutkinje, obično menjaju partnere, a bliski kontakt sa istom osobom više puta je faktički veza.

Stručnjakinja smatra da je od otvorene veze bolja opcija bila razgovor i da su pokušali da reše stvari na drugačiji način, te da bi im u tom slučaju bračno savetovanje dosta pomoglo. Isto tako bi morali da zaborave uključivanje drugih osoba u njihov život, a, naravno, sve je to moguće ako i njen partner uopšte to želi.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Realno

01.11.2022 18:54

Varanje je zakon.