Roditeljstvo

Izbacili je iz bazena jer je DOJILA BEBU! Ovako nešto teško je zamisliti da je moguće, evo šta je mlada mama uradila! (FOTO)

Sara Lapin je majka petoro dece koja je doživela neviđeni neprijatnost nakon što je pokušala da umiri svog petomesečnog sinčića tokom plivanja.

09.07.2022 14:00

Izbacili je iz bazena jer je DOJILA BEBU! Ovako nešto teško je zamisliti da je moguće, evo šta je mlada mama uradila! (FOTO)
facebook-Sarah Jane Lappin

Mnoge mame koje su nakon porođaja odlučile da doje svoje bebe znaju koliko to može da bude zahtevan zadatak, posebno kada se sa svojim voljenim bićima nađu na nekom javnom mestu, a složićete se da nije izvodljivo da se kuća ne napušta godinu dana, koliko u proseku traje period hranjenja majčinim mlekom. 

Teškoće tog tipa je na svojoj koži osetila Sara Lapin (31) iz britanskog Velsa, koja je sa svojim petomesečnim sinčićem rešila da ode na bazen kako bi se rashladili po aktuelnim vrućinama. Njena beba se, međutim, u jednom trenutku uznemirila, što je, potpuno prirodno, unervozilo i mladu mamu koja je želela da je po svaku cenu što pre umiri. Ne razmišljajući mnogo o posledicama, ona je u bazenčiću krišom izvadila dojku iz kupaćeg kostima i pružila je svom detetu kako bi ga umirila. Iako je potrudila da to izgleda krajnje diskretno, taj njen potez je primetio radnik obezbeđenja koji joj je prišao i rekao joj da napusti plivalište ako želi da nastavi dojenje. 

Sara je, po sopstvenom priznanju, doživela to kao veliki udarac. Najpre je odgovorila obezbeđenju da ima već petoro dece koje je odhranila prirodnim putem i da se nikada nije suočila s takvim problemom.  

 

- Spasilac mi je zviždao i rekao da ću morati da odem ako nastavim da dojim u bazenu. Zadržala  sam smirenost i odgovorila da ne mogu da zaustavim bebu usred dojenja. Tada su već svi gledali u nas. Osećala sam se tako poniženo. Veoma sam ponosna majka koja doji već skoro deceniju, i to petoro dece. Nikada nisam naišla na tako negativno ponašanje - ispričala je ona, a preneo Daily Mail.

Lapinova je uložila žalbu zameniku direktora plivališta koji joj je rekao da će razgovarati sa spasiocem.

- Postoje ljudi koji misle da je to golotinja, da to treba da se radi u izolaciji ili barem pokriveno ćebetom, skriveno. Pogrešno je misliti da majka mora da se krije da bi uradila savršeno prirodnu stvar. Naše je pravo kao žena da hranimo svoje bebe gde želimo, jer to nije samo izvor hrane, to je njihova udobnost i čini da se deca osećaju bezbednim. Koliko god samouvereno da dojim bebu, osećala sam se pomalo neprijatno kada su svi počeli da me traže pogledom. To bi zaista moglo da uznemiri svaku ženu i učini da možda prestane da doji bebu - istakla je očajna majka. 

Portparol bazena u Severnom Velsu podržao je mladu ženu.

- Ne sprečavamo nikoga da doji u našim objektima. Međutim, u ovom slučaju se dojenje odvijalo u vodi. Vrlo je nejasno da li bebu treba ili ne treba hraniti u vodi zbog suprotstavljenih stavova o zdravstvenim opasnostima i povećanog rizika od povraćanja u bazenu, što bi rezultiralo zatvaranjem kupališta. Izvinjavamo se za bilo kakvu uvredu koju je ovo moglo prouzrokovati - rekli su iz PR službe bazena i dodali da će zatražiti savet od zdravstvenih radnika i izvršiti sve neophodne promene do kojih dođe.

Ova priča izazvala je mnogobrojne komentare na mrežama.

- Ne bih voleo da budem u istom bazenu u kome je neka majka izbacila grudi i još doji svoju bebu -

- Jesam li pročitao dobro, ta žena je dojila bebu u bazenu??? Jadna beba! -

- Ali, zašto je to radila u bazenu? -

- Bazeni su privatno, a ne javno vlasništvo. Drugo, ova žena bi mogla da izazove povraćanje kod bebe i niz drugih situacija koje su opasne po zdravlje -

- Taj spasilac kao da je zaboravio da je jednom i njega majka dojila -

- Dojila je bebu u bazenu, na mestu prepunom guzica i nogu drugih ljudi? - bile su samo neke od reakcija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)