Roditeljstvo

ROĐEN JE KAO NEDONOŠČE, A EVO ŠTA JE USLEDILO! Priča koja dira pravo u srce, ovo je on danas! (FOTO+VIDEO)

Ovaj dečak iako je rođen u 26. nedelji trudnoće, ne samo da je uspeo da preživi, već je završio i prestižne škole, a evo čime se on sada bavi.

09.06.2022 14:00

ROĐEN JE KAO NEDONOŠČE, A EVO ŠTA JE USLEDILO! Priča koja dira pravo u srce, ovo je on danas! (FOTO+VIDEO)
YouTube/printscren- Good Morning America

Markus Mosli rođen je `95. godine u 26. nedelji trudnoće i prvih nekoliko meseci proveo je na odeljenju intenzivne nege za prevremeno rođenu decu, budući da je bio na granici da preživi.

Mosli je srećom ubrzo dobio željenu kilažu i napredovao poput sve ostale dece.

YouTube/printscren- Good Morning America

Markus kao beba

On je još kao dete imao želju da postane lekar, a 27 godina kasnije želja mu se i ostvarila.

Markus je završio medicinski fakultet i želi specijalizaciju iz identične oblasti koja je i njemu spasila život. Njegova majka nikada neće zaboraviti te prve dane po njegovom rođenju kada su prognoze lekara bile prilično loše.

- Lekari su mi saopštili da su šanse da preživi male, govorili su uvek u procentima. Šanse da ostane doživotno slep su bile 80-90%, dok je bilo 90% mogućnosti da postoji zastoj u razvoju. Bilo je to teško i slušati. Shvatila sam da i kasnije postoje verovatnoće da mu nešto fali jer se ne može sve predvideti kod tako malog deteta - prisetila se njegova mama Polin za "Dobro jutro Ameriko".

YouTube/printscren- Good Morning America

Markus sa mamom

Mosli se sa 13 godina prilikom posete vestčesterskom medicinskom centru sreo sa lekarom Edmundom La Gamom, šefom neonatologije.

Tada je između njih dvoje uspostavljena veza koja će Moslija dovesti do jedne od najvažnijih odluka u njegovom životu.

- Markus je pozvao i rekao da je bivši pacijent Regionalnog centra za intenzivnu negu novorođenčadi, da ide u srednju školu i da želi da zna da li bi mogao da volontira i tako bude sa nama tokom leta - rekao je La Gama koji ga je i pozvao da im se pridruži.

YouTube/printscren- Good Morning America

Markus sa svojim mentorom dr Edmundom La Gamom

Praćenje dr La Game i ostatka tima ostavilo je poseban utisak na Moslija koji se opredelio da posle škole upiše medicinu.

La Gamma je posle tog leta postao i Moslijev mentor.

 

 

Markus se sada priprema za specijalizaciju iz pedijatrije u njujorškoj Prezbiterijanskoj dečijoj bolnici "Morgan Stenli".

- Radujem se početku specijalizacije i mogućnosti da se sada ja brinem o pacijentima-  rekao je Mosli dok njegov mentor veruje da je baš on prava osoba za tako važan posao.

- Za takav posao neophodna je odlučnost - rekao je La Gama koji je dodao da već nudi Mozliju stipendiju za dalju specijalizaciju.

Pogledajte i ceo snimak koji je obišao svet.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)