Roditeljstvo

RODILA JE ČETVORKE, A JEDNA STVAR JE ŠOKIRALA LEKARE: Uradili su DNK test i shvatili da je ona čudo prirode

Mercedes je u drugom stanju ostala na prirodan način što je dodatni fenomen.

08.05.2024 20:15

RODILA JE ČETVORKE, A JEDNA STVAR JE ŠOKIRALA LEKARE: Uradili su DNK test i shvatili da je ona čudo prirode
Facebook

Kada je Mercedes Sandhua iz Teksasa ostala trudna po treću put nije ni slutila da je ući u medicinske anale. Ona i njen suprug Džonatan, koji žive u Teksasu već imaju dva sina, a 1. maja su dobili još četiri ćerke - Hanu Grejs, Lusi Mari, Rebeku Kler i Petru En. 

Devojčice su rođene carskim rezom, ali ono što je zaprepastilo lekare je činjenica da su sve četiri bebe identične bliznakinje

Iznenađeni mama i tata

Kako je za NBC News ispričala Mercedes, treća trudnoća je bila iznenađenje.

- Ostala sam trudna na potpuno prirodan način, čak nismo ni pokušavali da dobijemo bebu, jednostavno se desilo. Ova trudnoća je bila iznenađenje za nas, ali nam se dopala ideja da naši sinovi dobiju još jednog brata ili sestru. Ali, kad smo saznali da nosim četiri bebe u stomaku samo sam uzviknula "O, moj Bože!"  - rekla je ona.

Na prvi pregled kod ginekologa je otišla sam ne sluteći šta će se dogoditi. 

- Pošto mi je bila treća trudnoća rekla sam suprugu da ne mora da ide sa mnom na prvi ultrazvuk. Kad mi je lekar rekao da nosim četvorke nisam znala da li da plačem ili da se smejem. Priznajem, bila sam malo histerična, pa je moj ginekolog rekao da je najbolje da pozovem supruga - ispričala je Mercedes

Kada je mužu saopštila da je trudna i da nosi četvorke bio je u šoku.

- Mislio je da se šalim s njim i stalno je ponavljao: "Jesi li ozbiljna?" Ginekolog mi je objašnjavao rizike ovakve trudnoće, ali sam se trudila da ne razmišljam previše o negativnim ishodima, jer vam to ne pomaže - dodala je ona.

Zapanjeni lekari

Začeti četvorke prirodnim putem je vrlo retko. U istoriji medicine zabeleženo je samo 72 slučaja da žena prirodnim putem ostane trudna sa četvorkama bez ikakvih reproduktivnih stimulansa.

Njen suprug Džonatan insistirao je da bude uz tokom porođaja.

- Trudnoća je bila rizična za bebe i za Mercedes. Kada su Hana, Lusi, Rebeka i Petra rođene 1. maja zaplakao sam u porođajnoj sali. Sve bebe su bile dobro, kao i Mercedes i bio sam presrećan što smo uspeli - rekao je Džonatan. 

Nakon rođenja beba lekari su uradili DNK analizu i šokirali se. Sve četiri devojčice su identične blizanakinje. Urađeno je dodatno testiranje placente, koje je samo potvrdilo prethodne nalaze.

Rođenje četiri identičnih bliznakinja je toliko retko da su bili zapanjeni čak i lekari jer to nikad nisu videli u karijeri. Ovaj medicinski fenomen se događa jednom u 15 miliona slučajeva.

Kako su na rođenju bile izuzetno male bebe su zadržane na odeljenju intenzivne nege u Teksaškoj dečijoj bolnici. Rođene su dva meseca pre vremena, pa im je potrebna podrška mašina za disanje dok im se pluća ne razviju u potpunosti, a hrane ih kroz infuziju. 

Mercedes i Džonatan su uvereni da će sa njihovim ćerkama biti sve u redu. Par će 18. maja proslaviti 5 godina braka.

- Rekla sam svom mužu da su bebe moj petogodišnji poklon njemu - rekla je uz osmeh Mercedes.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)