Roditeljstvo

RODITELJI ŽELE DA NAPLATE STANARINU ĆERKI OD 19 GODINA: "Ako neće da studira ili da radi neka plati što živi u našoj kući, evo i koliko!" (FOTO+VIDEO)

Erika i Kodi Arči pitali su pratioce na TikToku da li se slažu sa njihovom vaspitnom metodom.

22.11.2023 12:00

RODITELJI ŽELE DA NAPLATE STANARINU ĆERKI OD 19 GODINA: "Ako neće da studira ili da radi neka plati što živi u našoj kući, evo i koliko!" (FOTO+VIDEO)
Tiktok- bar7ranch

Mnogi roditelji se bune kada im deca završe srednju školu, a odluče da pauziraju i uživaju u životu, pa tako niti žele da upišu fakultet, niti da nađu posao. Par iz Teksasa je rešio da svoju decu “nauče pameti”, a primer su primenili na starijoj ćerki koja je napunila 19 godina. Naime, Erika i Kodi Arči su rešili da ćerki u bukvalnom smislu naplate to što se nije još uvek opredelila za posao ili fakultet. Oni smatraju da bi, pošto se njihova ćerka Kajli još nije osamostalila, trebalo bi da plaća stanarinu za to što živi u njihovoj kući.

Kodi je rešio da predloži cifru od oko 200 evra koju bi im ćerka mesečno plaćala za to što živi kod njih. To bi navodno trebalo da je motiviše da što pre nađe posao, kako bi se odselila i živela u svom stanu ili kako bi učestvovala u zajedničkom kućnom budžetu. Podrazumeva se, da ukoliko se Kajli opredeli za fakultet nikakva plaćanja ne dolaze u obzir, pa je moguće da su ovim gestom hteli i da je nateraju da nastavi školovanje.

- Rešili smo da našoj ćerki, koja ima 19 godina, naplatimo do 200 evra kirije zbog toga što se ona još nije osamostalila,. Niti radi, niti studira, a nekako mora da doprinese kućnom budžetu. Ukoliko će da koristi i kuhinju, tačnije frižider, u tom slučaju smatram da bi trebalo da plaća nešto manje od 300 evra. Moja supruga se buni, misli da je to mnogo, ali ja smatram da je vrlo korektno. Škola joj se završila početkom juna, tako da sam u junu došao kod nje i rekao joj da ako ne nađe posao ili ne upiše fakultet, od 1. jula mora da plaća kiriju. Javite nam vaša iskustva, da li biste vi slično uradili - upitao je otac Kodi u pratnji supruge Erike na TikTok snimku.

 

@bar7ranch How do you feel about making your adult children pay rent to live at home? This is a REPOST from last year but since its on Fox Business News right now we thought we’d chat about it again! #Parenting #ParentsChargingRent #AdultChildren #DryHumor #Sarcasm #MarriageHumor #Marriage #CoupleTok #RanchTok #AgTok #KeepRanchin #KingOfTikTok #RanchLife #Ranch ♬ original sound - Bar 7 Ranch

 

Teksašku porodicu uveliko na TikToku prati 1,1 milion ljudi, a ovaj snimak je naišao na veliki broj podeljenih komentara.

- Odličan predlog, od sutra krećem i ja da naplaćujem deci stanarinu.

- Drugačije ih ne možeš naterati da nađu posao ili nastave studije.

- Ja se ne slažem sa vama, vi ste tu decu dobili, makar se starali o njima do kraja života, nisu ona samo “trenutno” tu, dok se ne osamostale.

- Toliko volim svoju decu da ne bih imala srca ni da im u šali to predložim, a kamoli učinim.

- Niste baš neki primeri roditelja, tako se dete neće naučiti radu ni disciplini, a i odakle da vam plati kad ne radi, zapitajte se!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)