Roditeljstvo

"KRITIKUJU ME JER ODGAJAM DETE U CIRKUSU": Ova majka prolazi kroz agoniju zbog načina života, a kada je htela ćerku da upiše u vrtić dobila je porožavajući odgovor (FOTO+VIDEO)

Kejla Remarč živi život na točkovima, a sa sobom vodi i trogodišnju naslednicu Arven.

12.08.2023 19:02

"KRITIKUJU ME JER ODGAJAM DETE U CIRKUSU": Ova majka prolazi kroz agoniju zbog načina života, a kada je htela ćerku da upiše u vrtić dobila je porožavajući odgovor (FOTO+VIDEO)
www.instagram.com/keylaremachee

Kejla Remarč (29), cirkuska zabavljačica, svoju ćerku Arven (3), odgaja u cirkusu i svake nedelje putuje sa njom širom Velike Britanije. Uprkos mržnji i ružnim komentarima koje dobija putem interneta, ova majka ništa ne bi promenila. Kejla nije mogla da bude ponosnija kada je Arven napravila prve korake unutar cirkuske šatre, a kaže da joj je sa dva meseca oblačila dijamantske kombinezone sa štrasom. 

- Rođena sam i odrasla u cirkusu i to je sve što znam. Već od šeste godine stavljala sam šljokice na lice i nosila kostime, učila sam, putovala i nastupala. Cirkus je kao jedna velika porodica, a za neke ljude je to samo posao. Imam osećaj da odrastam na igralištu i ponosna sam što Arven može da oseti svu lepotu života - rekla je Kejla.

Nakon što je na društvenim mrežama objavila na koji način odgaja svoje dete, osude su počele da stižu sa svih strana, ali Kejla im nije ostala dužna. 

- Svi koji nas osuđujete mogu da kažem da će moja ćerka biti obrazovana, zdrava, srećna, i ona je moj ceo svet. Mi jesmo cirkuski izvođači ali to ne znači da smo manje vredni od bilo koga dugog. Prestanite da širite mržnju - dodala je Kejla. 

 

 

Dok je odrastala u cirkusu imala je učitelja koji se bavio njihovim obrazovanjem, ali sada nema dovoljno dece u cirkusu da bi i Arven to dobila. 

- Kada sam odrastala, mnogo dece je putovalo cirkusom, pa je država dodelila nastavnika koji bi putovao sa nama i imali smo ogromnu prikolicu koja je bila cirkuska škola. Išli smo u školu od 9 do 14 časova, a zatim smo vodili nastavnika u cirkus i učili dalje. Međutim, sada nema mnogo dece u cirkusu i morali smo da smestimo Arven u vrtić - kaže Kejla.

Bez fiksne adrese, pronalaženje mesta u vrtiću za njenu ćerku može biti veoma teško. Kaže da joj se desilo da su je odbili kada su čuli čime se bavi. 

- Jednom sa pokušala da upišem Arven u vrtić. Kada su mi tražili adresu nisam mogla da odgovorim zato što svake nedelje menjamo mesto prebivališta. U tom momentu direktorka zabavišta mi je okrenula glavu i rekla da je vrtić pun. Rasplakala sam se i osećala veoma loše, kao da ništa ne vredim - reklla je Kejla. 

 

 

Kejla i njen suprug Liam Milčap (33), nedavno su odlučili da se smire i kupe kuću u Devonu kako bi svojoj ćerki pružili najbolje što mogu. Oni žele da se devojčica upozna sa oba sveta i da na kraju samostalno može da odabere kojim putem želi da krene.

- Suprug i ja ćemo i dalje nastupati vikendima, ali Arven to neće morati. Ja sam bila veoma srećna u cirkusu i ako to bude njena sreća biću uz nju. Međutim, želim da joj pokažem i drugi svet stabilnosti, a ona će moći da odabere - zaključila je Kejla. 

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)