Roditeljstvo

ODLUKA OVE MAME ZAPREPASTILA JE SVET: Lusi živi u šumi sa decom, hodaju bosi i tvrdi da nikad nisu bili srećniji (VIDEO)

Na ovaj drastičan rez u životu ona se odlučila kad je shvatila da ne može da plaća iznajmljeni stan.

05.08.2023 11:00

ODLUKA OVE MAME ZAPREPASTILA JE SVET: Lusi živi u šumi sa decom, hodaju bosi i tvrdi da nikad nisu bili srećniji (VIDEO)
Tik Tok/Lusi Aura

Instruktorka joge Lusi Aura (41) u februaru ove godine napravila je drastičan rez u svom životu. Ona se sa svoje dvoje dece, sinom ( 5) i ćerkom (7) preselila u šumu. Kako je ispričala za Dejli mejl ova rođena Britanka novi dom je napravila u šatoru u sred šume u Australiji.

Ona se 2011. preselila iz Engleske u Australiju gde je upoznala oca svoje dece. Međutim, par se razveo 2020. prodali su kuću u kojoj su živeli pa se Lusi našla u problemu sa dvoje male dece.

@lucyaura8 Moved out of the campsite onto a private property..feeling so blessed with the support from community and lookjng forward to making some magic wirh the space and the nature here deep in the rainforest 🙏💚 #campinglife #singlemum #housingcrisis #newparadigm #positivity #goodenergy #yogamum #resiliance #innerstrength #powerfulwomen ♬ original sound - Lucy Aura

Nije mogla da plaća stan

Kako je isprčala Lusi, u želji da njena deca budu što bliže prirodi prvo su živili na jednoj farmi u blizini, ali se gazdama nije dopalo ponašanje njenog sina.

- On je vrlo emotivan i ja mu dopuštam da se ponaša u skladu sa svojom prirodom. Međutim, to smeta ljudima pa smo morali da se preselimo u grad u iznamljeni stan - počela je svoju ispovest ova mama.

Međutim, Lusi se vrlo brzo našla u ozbiljnom problemu kad je shvatila da ne može da plaća stanarinu.

- Stan smo plaćali 1. 200 evra mesečno. Uz to trebalo je zaraditi za hranu i ostale potrepštine za decu. Osećala sam se zarobljenom u stanu među zidovima. Imala sam utisak da ne mogu da dišem, deca nisu bila srećna i tad sam presekla - dodala je ona.

Život u šatoru

Lusi je kupila šator i preselila se sa decom u šumu u podnožju planine u blizini gradića Kuranda u Australiji.
- U pitanju je prostran šator sa dve sobe tako da ima prostor samo za sebe. Mesećno plaćam 240 evra zakup zemljišta i uštedim gotovo 800 evra za stanarinu - naglasila je ona.

Lusi nema struju, internet i vodu pa se snalaze. Umesto struje uveče koriste petrolejske lampe, a obroke kuva na primitivnom ognjišu od hrane koju ona i njena deca mahom pronađu u prirodi. Sve drugo što joj eventualno zatreba donesu joj prijatelji iz grada. 

- Priroda nam nudi sve što vam je potrebno. U šumi ima dosta organskog voća koje skupljamo, pečuraka, raznih bobica... Meso nam obezbeđuju račići koje hvatam u potoku odakle donosim vodu za piće i kupanje. I deca i ja svuda hodamo bosi. Neverovatano je osetiti zemlju ispod svojih stopala, to mi pomaže da se lakše povežem sa majkom prirodom. Moja deca nikad nisu bila srećnija kao sada - tvrdi ova mama.

Kupaju se tako što ona nakvasi sunđer u kofi vode sa malo sapuna i prebriše decu i sebe, a potom sve ponovi sa čistom vodom. Za obavljanje nužde imaju pokretni toalet koji su smestili nedaleko od šatora.

- Svako jutro dan započinjem jogom. Bukvalno se otkotrljam iz kreveta na prostirku na zemlji i vežbam. Moja deca imaju tu privilegiju da je mama uz njih 24 sata dnevno i to znaju da cene. Živimo potpuno opušteno, bez stresa kao naši predaci. Svake večeri zajedno skupljamo drva i potpalimo logorsku vatru jer to moja deca vole - naglasila je Lusi.

Problemi 

Njihov život u šumi nije prošao bez problema.

- Imali smo infekciju stopala jer samo deca i ja hodali bosi po blatu. Zbog toga smo dve nedelje morali da budemo u gradu. Bilo nam je užasno i skučeno biti u kući sa zidovima, jedva sam čekala da se vratimo u naš šator. Naučila sam lekciju, pa deca i ja kad moramo da idemo u blato obujemo cipele kad je zemlja vlažna -  objasnila je ona.

Prema njenim rečima planira da uzgaja povrće kako bi imali raznovrsniju ishranu. od tome koliko planira da ostane u šumi sa decom za sad ne razmišlja. 

- Ja sam energetski povezana sa zemljom i majkom prirodom. To je tako oslobađajuće. Ljudi to ne mogu da razumeju, ali moja deca i ja smo srećni u šatoru okruženi prirodom - zaključila je Lusi.    

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)