Roditeljstvo

VOZIO JE TROTINET NE SLUTEĆI KAKVA OPASNOST GA VREBA: O reakciji oca svi govore, da li je moguće da je ovo uradio svom detetu?

Mame bi u ovakvim situacijama sigurno drugačije postupile.

19.05.2023 18:01

VOZIO JE TROTINET NE SLUTEĆI KAKVA OPASNOST GA VREBA: O reakciji oca svi govore, da li je moguće da je ovo uradio svom detetu?
tiktok/zestynewz

Opšte je poznato da su očevi u odrastanju dece angažovaniji na polju animiranja i kreativnosti dok su mame zadužene za brigu. Često tate nemaju predstavu šta sve znači potpuno paziti na decu i neretko brojne situacije doživljavaju kao zabavu dok mame brinu, nekad i previše.

Zbog toga, roditelji drugačije reaguju u mnogim situacijama. Za majke važi da su po prirodi paničari i da preuveličavaju probleme, dok tate nonšalantno prilaze problemima i sve rešavaju na neki opušteniji način.

Printscreen/TikTok/zestynewz

Dečak se vozio ulicom dok nije krenula opasnost na njega

To je pokazao jedan otac koji je na Tiktok mreži šokirao sve svojom objavom pokazujući pasivnost prema problemu koji bi kod mnogih, naročito majki izazvala uznemirenost. On je objavio snimak sa nesvakidašnjom situacijom i to kako je jastreb napao njegovog malog sina dok se mališa vozio na trotinetu u svojoj ulici. U snimku se čuje kako dečak vrišti i saginje se dok vozi trotinet, pokušavajući da utekne agresivnoj ptici.

- Jastreb je napao mog sina danas, a sve što sam ja mogao da uradim je da gledam i snimam jer je bilo urnebesno- pisalo je u objavi.

Neki Tiktokeri su poručili da je u pitanju svraka, a ocu su poručili da se ne igra sa detetovim strpjenjem i emocijama.

- Emotivno uništenje -

- Sada je on istraumiran od ptica -

- Jadno dete. Ne može da se osloni na roditelja u opasnosti. Tužno -

 

@zestynewz This is why mums get better gifts on mothers day 😭😭 #fyp #zestynewz ♬ ZESTYNEWZ - ZestyNewz

 

- Ovako nastaju neprevaziđeni strahovi - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su ocu poručili da mu je možda trenutna situacija zabavna dok se dečaku nije desilo nešto loše poput pada sa skutera, što može dovesti do povrede. Drugi su rekli kako je moguće da je dečak nešto već uradio ptici pa da ga je ona napala. Tiktokeri su poručili ocu da treba da bude dostupan detetu naročito kada je u nevolji jer se ono kao i svi uzda u svog roditelja a ne da nemo posmatra sve i da ga to još i zabavlja. 

Iako su se mnogi smejali celoj situaciji i doživeli je naivno, priznali su da je problem u dečijim očima daleko veći i da ne treba tretirati decu kao da su već velika i kao da će znati da odreaguju na izazov.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)