Ispovesti

IMA 103 GODINE I JOŠ JE NEVINA: Zaljubila se, čovek nestade, a ona ga i dalje čeka (VIDEO)

Najtužnija ljubavna priča bakice iz Tanzanije.

09.07.2024 06:30

IMA 103 GODINE I JOŠ JE NEVINA:  Zaljubila se, čovek nestade, a ona ga i dalje čeka (VIDEO)
Printscreen/Youtube/ Afrimax English

Marijam Husein ima 103 godine i dalje je devica, zbog čega se danas kaje. Rođena je i odrasla u jednom  malom selu u Tanzaniji. kao i sve devojčice maštala je da se uda, ima decu i porodicu jednog dana kad odraste. Umesto toga, njen život pretvorio se u večito čekanje čoveka koji joj se nikad nije vratio, a ona je završila u najtužnijoj ljubavnoj priči u Tanzaniji. 

Kako je u iskrenoj ispovesti ispričala Marijam, bila je mlada i lepa devojka kada je upoznala avanturistu iz Evrope po imenu Džon, koji je bio na proputovanju kroz Tanzaniju, piše Gardijan. 

Zaljubila se u belca

Kako je ispičala ova vremešna bakica, upoznali su se slučajno i ona mu je pomogla da se bolje snađe u njenoj zemlji. Njihovo prijateljstvo se s vremenom pretvorilo u ljubav.

- Upoznala sam Džona, mladog belca iz Evrope koji je došao u Tanzaniju u potrazi za avanturama. Pomogla sam mu da se snađe, nađe dom i s vremenom je naše prijateljstvo preraslo u nešto više. Zaljubila sam se u njega i on u mene, bar je to tada govorio - počela je svoju ispovest ova baka.

Prema njenim rečima Džon je bio potpuno drugačiji muškarac u odnosu na sve koje je do tad upoznala.

- Njegovi maniri, njegove priče i ljubaznost su me fascinirali. Poštovao je moju kulturu i pokazao je iskreno interesovanje za moj život - dodala je ona.

Njihova ljubav je postajala sve dublja i iskrenija. Delili su iste emocije i imali su velike planove za zajedničku budućnost. 

- Jednog dana Džon je dobio hitan poziv da se vrati u svoju zemlju. Otišao je bez pozdrava, a ja sam ostala slomljenog srca. Godinama sam pokušavala da ga pronađem, ali uzalud - sa tugom u glasu ispričala je ona.

Zaljubljena u Džona odlučila je da ga čeka verujući da će se jednog dana vratiti. Poštujići tradiciju svoje kulture nije pristajala da je dotakne bilo koji drugi muškarac, verujući da će se jednog dana udati za voljenog Džona.

- Ostala sam nevina, kako se to u mojoj kulturi očekivalo, da moj obraz ostane čist do braka. Duboko sam volela Džona, naša veza je u mom srcu ostala neraskidiva bez obzira na sve. Osećala sam se usamljeno i izdano, ali sam bila nepokolobljiva u odluci da ostanem devica. Prosili su me drugi muškarci, ali sam ih sve odbila - dodala je ona.

Godine su prolazile, ali ona nije gubila nadu da će se njen voljeni Džon jednog dana vratiti.

- Odbijala sam da prihvatim činjenicu da me je zauvek napšusti i da nikad neće vratiti. Moj život su bile moje uspomene i nada da će se jednog dana pojaviti na mom pragu, iako nikad nije - zaključila je Marijam sa suzama u očima.    
Šta se desilo sa njenim voljenim Džonom? Da li je još uvek živ? Odgovor na ova pitanja nikad nije dobila. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)