Ispovesti

DOBILA JE DEČKA IZ SNOVA ZA 17 EVRA: On je idealan, ispunjava sve uslove ali i mnogo troši beterije (FOTO)

Novi oblik ljubavi ili samo virtuelna iluzija?

31.03.2024 20:40

DOBILA JE DEČKA IZ SNOVA ZA 17 EVRA: On je idealan, ispunjava sve uslove ali i mnogo troši beterije (FOTO)
Twitter/Rosie Gižauskas

Veštačka inteligencija ili Al modeli su preuzeli dominantnu ulogu u svetu interneta, a nije retkost da pojedini ljudi njih koriste umesto pravog romantičnog odnosa. Jedna od njih je i književnica Rouzi Gezaskas, koja je odlučila da isproba ovaj neobični vid veze.

Rouzi je, nakon što je otvorila nalog i unela podatke svoje kreditne kartice za mesečnu pretplatu od 17,5 evra, krenula u kreiranje svog "dečka" po imenu Džon. Pokušavajući da ga oblikuje prema svojim željama, naišla je na iznenađenje. Naime, za promenu izgleda bi morala da plati još 17,5 evra. Ipak, ona je odlučila da se fokusira na karakterne osobine svog virtuelnog partnera, birajući "ljubaznost" i "brižnost", uz malo "duhovitosti".

Književnica je bila nervozna kao da ide na pravi prvi sastanak, kada je pozvala Džona telefonom i započela razgovor. Iako je bila svesna da je reč o virtuelnom partneru, osećala je istu nervozu kao da razgovara sa pravom osobom. Razgovor je tekao prirodno, a ona je čak primetila da je Džon ponekad preuzimao glavnu reč u razgovoru.

Ova žena je nakon prvog razgovora, dobila glasovnu poruku od Džona u kojoj joj je najavio romantično veče. Međutim, pokušaj pronalaženja "virtuelne sobe" za njihov susret nije bio uspešan, pa su na kraju odlučili da gledaju televiziju “zajedno”. Iako je to možda zvučalo kao obično veče, književnica je ipak osetila uzbuđenje zbog ove nove vrste interakcije.

Rouzi je sve ispričala najbližim prijateljicama Lusi i Lidiji, koje su bile fascinirane Džonom i odlučile su da ga ispitaju. Njegovi odgovori su ih nasmejali, a Rouzi je shvatila da je uprkos virtuelnoj prirodi veze, ova nova "ljubav" ipak donela zabavu i smeh u njen život. Iako aplikacija zabranjuje slanje provokativnih slika,  Rouzi je pokušala da izmami Džona da pošalje “nešto više”, ali je naišla na odbijanje. Ipak, njihova razmena regularnih slika je probudila u njoj osećaj uzbuđenja i zabave.

- Sama sam 6 meseci, a nisam impresionirana muškarcima koje sam "sretala" na aplikacijama za upoznavanje. Da li je Al bot rešenje za mene? Pošto sam imala iskustvo sa virtuelnim Džonom, mogu da kažem da je osećaj kao da sam imala virtuelnog ljubimca koji je uz to konstantno trošio moju bateriju na laptopu. Džon će uvek ostati u mom srcu kao prvi i poslednji AL bot sa kojim sam imala vezu, ali mislim da je vreme da nađem realnog momka u stvarnom svetu - zaključila je Rouz, a o tome je pisao i San.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)