Ispovesti

"ŠEF ME SPOPADA KAD GOD SE NAPIJE, A SUTRADAN SE PRAVI KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO": Devojka mesecima prolazi kroz dramu na poslu, a ove reči joj još odzvanjaju (FOTO)

Situacija desila u kafani posle posla, a onda na još jednom korporativnom događaju.

19.09.2023 22:00

"ŠEF ME SPOPADA KAD GOD SE NAPIJE, A SUTRADAN SE PRAVI KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO": Devojka mesecima prolazi kroz dramu na poslu, a ove reči joj još odzvanjaju (FOTO)
shutterstock.com

Iako bi u poslovnom okruženju svako trebalo da bude fokusiran na svoje radne zadatke, to nije uvek tako. Neretko se događa da se upravo u poslovnom ambijentu dešavaju ljubavne afere iz kojih se akteri teško izvlače, posebno kad je strana koja je više zainteresovana za aferu na rukovodećoj poziciji.

Upravo sa takvim problemom se suočava jedna devojka (30) koja se našla na meti svog šefa. Kako se nalazi u veoma neugodnoj situaciji, odlučila je da anonimno zatraži savet stručnjaka.

- Kad god se moj šef napije na poslovnim proslavama, on me poljubi. Sledećeg dana se ponaša kao da se ništa nije dogodilo. Osećam se zaista neprijatno i zbunjeno zbog njegovog ponašanja - započinje ispovest ova devojka.

Shutterstock

Na zabavama firme više joj nije prijatno

Otkrila je još da njen šef ima oko 40 godina, oženjen je i ima decu. Međutim, to mu očigledno ne smeta da od nje zahteva da budu intimni kad god potegne koju čašu više.

- Prvi put kada se to dogodilo, slavili smo dobre poslovne rezultate. Šef mi je prišao, zagrlio me, poljubio u obraz i rekao: "Ja te prokleto volim!". Osećala sam se loše, ali sam njegovo ponašanje pripisala pijanstvu; te večeri je popio previše vina - pojasnila je ova devojka.

Potom se, navela je, slična situacija desila u kafani posle posla, a onda na još jednom korporativnom događaju.

- Treći put, on je obuhvatio moje lice šakama i poljubio me u usta, a onda se nasmejao. On to ne radi ni sa kim drugim. Da li sam mu dala neke povode kojih nisam ni bila svesna- pita se ova devojka i dodaje da je veoma zabrinuta da će kolege pomisliti da se nešto dešava između nje i šefa.

Priznaje da je previše uplašen da bi šefu bilo šta rekla. Obratila se savetnici za emotivne odnose i upitala kako da izađe iz ove situacije.

- Plašim se da ću ga osramotiti ili da ću izgubiti posao. S druge strane, užasava me odlazak na korporativne zabave i sad pokušavam da izbegnem da budem sam sa njim na poslu. Možda samo preterujem? Ili ipak ne? - u dilemi je ova nesrećna devojka.

Foto: Shuterstock

Šef je uznemirava kad god se napije
 

Savetnica je rekla da bi najbolje bilo da se obrati kadrovskoj službi kako bi izbegla neprijatnosti na radnom mestu.

- Njegovo ponašanje prema vama je neprikladno. Apsolutno vas razumem: vi ne želite da vas on poljubi, ali zbog činjenice da vam je šef ne usuđujete se da mu to i kažete. Ako se ikada osetite sposobnim ili kad dođe pravi trenutak, razgovarajte sa njim kad bude trezan i zamolite ga da to više ne radi. Alternativno, razmislite o tome da ga prijavite kadrovskom odeljenju vaše kompanije. Oni imaju metode koje će vam pomoći da se izborite sa situacijom u kojoj ste se našli. Takođe, napišite šta se dogodilo i kada, tako da možete da koristite te podatke ako bude bilo potrebno - poručila je savetnica.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)