Ispovesti

UŽIVALI SU NA SVADBI, A SAMO NEKOLIKO DANA KASNIJE USLEDILE SU NAJSTRAŽNIJE VESTI: Mladenci su se suočili sa najvećim strahom, sve se srušilo u trenu (FOTO)

Najsrećniji dan u njihovim života pretvorio se u more tuge.

18.05.2023 22:00

UŽIVALI SU NA SVADBI, A SAMO NEKOLIKO DANA KASNIJE USLEDILE SU NAJSTRAŽNIJE VESTI: Mladenci su se suočili sa najvećim strahom, sve se srušilo u trenu (FOTO)
shutterstock.com

Venčanje bi trebalo da bude nasjrećniji dan u životima ljubavnog para, ali porodica Mekginis u sreći je uživala samo nekoliko dana. Naime, mladoženja, Kris Mekgins (35), je preminuo svega 6 dana posle ceremonije sklapanja braka sa Mel. Tragedija je veća činjenicom da ovaj par ima dve ćerkice i to jednu od 3 godine i drugu od svega godinu dana. Porodica je bila zatečena užasnom tragedijom koja ih je zadesila. 

Kris se u februaru ove godine osetio iscrpljeno. Sve je ukazivalo na to da ima prehladu od koje nikako da konačno ozdravi, bio je hronično umoran i osećao bolove u leđima. 

Otišao je kod lekara opšte prakse koji ga je poslao na dalja ispitivanja. Nedugo pošto su rezultati stigli, celoj njegovoj porodici saopštena je najgora dijagnoza. Kris je imao maligni tumor na jetri. Ovaj zloćudni karcinom je toliko napredovao da su nesrećnom čoveku u najboljem slučaju predviđane prognoze da će uz lečenje poživeti još svega godinu dana.

Kris je ubrzo nakon saznanja da ima karcinom krenuo na hemioterapiju, međutim, nuspojve koje su inače tipične za ovo formu lečenja su za njega bile nepodnošljive. On je ubrzo shvatio da mu je uz hemioterapiju još gore. Vreme koje bi dobio uz katastrofalna odricanja i bolove se merilo u mesecima, koje bi zbog teškog stanja trebalo da provede van doma i porodice. Mekgins je tako svesno odlučio da odbije lečenje hemoterapijom i ostalim agresivnim metodama. 

- Želeo je da poslednje dane provede uz porodicu. Zakazali su venčanje i pored njegovog teškog zdravstvenog stanja, zaista ne znam kako je uopšte izdržao taj dan na nogama. Mesecima i nedeljama pre svadbe samo je ležao na sofi u dnevnoj sobi. Svaki pokret za njega je bio veliki napor. Ipak, uspeo je da zablista uz suprugu Mej i tog 4. maja čak smo svi posmilili da ima nade. Nepunih nedelju dana posle venčanja čuli smo za tragičan ishod - rekla je Nataša Voker, prijateljica porodice, a preneo San.

shutterstock.com

Porodica je bila zapanjena kada je čula dijagnozu

Ona je dodala da je njegova supruga ostala u velikom žaljenju sa dve male ćerke. Njen suprug bio je njena snaga, utočište i onaj koji je njoj i devojčicama obezbeđivao krov nad glavom. U roku od svega nekoliko meseci ostale su bez voljenog oca i supruga, kao i bez ikakvog izvora prihoda.

- On je bio najljubazniji i najduhovitiji čovek koga sam ikad upoznala. Nikada se nije žalio ni na šta i marljivo je radio kako bi obezbedio neophodna primanja za suprugu Mel i njihove ćerkice. Njih tri su mu bile centar sveta. On inače nije čovek koji se žali na nešto ili lenčari, zato kada je zimus počeo da pominje da se ne oseća dobro,svi smo se zabrinuli. Ovoj stravičnoj konačnoj dijagnozi se niko nije nadao. I dalje niko ne može da se pomiri sa činjenicom da tek kada je trebalo da uživa u porodičnim danima, ovog čoveka više nema. Mlađa ćerka ga neće ni upamtiti, dok je i starijoj tek četvrta godina. Njegova supruga je neutešna. Zato sam pokrenula internet stranicu kako bi se skupio novac, kako za sahranu ovog dobrog čoveka, tako i za početni prihod dok njegova porodica ne stane na noge - rekla je Vokerova, dodavši da se za svega nedelju dana skupilo u fondu 8.000 evra.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)