Ispovesti

BLIZANCI SU RAZDVOJENI TRI NEDELJE NAKON ROĐENJA, a kada su se sreli posle 4 decenije shvatili su šokantne stvari jedan o drugom! Ni nauka nema objašnjenje za ovo (FOTO/VIDEO)

Džim Luis i Džim Springer su dokaz da genetika da ima mnogo značajniju ulogu u životu ljudi nego što se ikada mislilo.

16.01.2023 13:01

BLIZANCI SU RAZDVOJENI TRI NEDELJE NAKON ROĐENJA, a kada su se sreli posle 4 decenije shvatili su šokantne stvari jedan o drugom! Ni nauka nema objašnjenje za ovo (FOTO/VIDEO)
Shutterstock

Džim Luis i Džim Springer su blizanci rođeni 1940. koji su razdvojeni tri nedelje nakon rođenja. Usvojile su ih različite porodice u Ohaju, a prvi put su se sreli posle skoro 40 godina.

Nakon što su se upoznali 1979. shvatili su da su vodili gotovo identične živote, iako nisu znali jedan za drugog.

Živeli nedaleko jedan od drugog

Odrastajući u Ohaju na samo 65 kilometara jedan od drugog braća su imala veoma sličnu sudbinu. Obojica su imala brata po imenu Lari i psa koji se zvao Toj. Imali su ista interesovanja u školi i voleli su matematiku i stolariju, a mrzeli pravopis. Kada su se ženili, oba brata su odabrali žene sa imenom Linda. Nekoliko godina kasnije, gotovo u isto vreme, oba brata su se razvela, a potom ponovo stali pred matičara. I ovog puta su odabrali žene sa istim imenom, Beti, a obojica su svojim sinovima dali ime Džejmi Alen.

Oba brata su bili pušači i patili su od istih bolesti, a radili su i veoma sličan posao. Jedan je bio čuvar, a drugi je radio kao zamenik šerifa. U to vreme braća su čak vozila svaki za sebe automobil iste marke i iste boje.

Džim Luis je uspeo da pronađe svoju biološku majku, ali mu je ona rekla da je njegov brat blizanac preminuo na rođenju. Nastavili su da žive odvojenim životom sve do 1979. kada je Džim Luis slučajno otkrio da ga je majka lagala i odmah je u potragu za bratom. Uspeo je da ga pronađe i kada su se konačno sreli kroz razgovor su shvatili koliko su slične živote imali, iako nisu znali za postojanje onog drugog.

Prvi susret

Tokom zajedničkog gostovanja u jednoj emisiji krajem sedamdesetih godina prošlog veka Džim Luis je priznao da je celog života osećao prazninu sve dok nije ponovo sreo svog blizanca.

- Za postojanje brata saznao sam iz papira za usvajanje do kojih sam došao nakon smrti usvojitelja. Bio sam šokiran, ali i rešen da po svaku cenu pronađem brata. Na kraju sam i uspeo – ispričao je tada Džim Luis.

Opisujući prvi susret s bratom posle 39 godina, Džim Luis je rekao da je bilo neobično videti po prvi put u životu stranca, a opet osećati se tako blisko i povezano sa njim.

- Bilo je zaista fascinantno. Povezali smo se od prvog trenutka kao da smo ceo život proveli zajedno. Posebno je bilo interesantno  koliko je istovetnih događaja bilo u našim životima u vreme dok nismo znali jedan za drugog – dodao je on.

Kako je ispričao drugi brat blizanac Džim Springer, kroz razgovor su shvatili da su jedne godine obojica bili na istoj plaži na Floridi istog dan, ali da se nisu sreli.

Naučna istraživanja

Za braću Džim bili su zainteresovani i naučnici, pa su sedam dana bili učesnici istraživanja na Univerzitetu u Minesoti. Iako su bili razdvojeni, obojica su imali isti rezultat na brojnim testovima kroz koje su prolazili.

Dr Toams Bušard sa tog univerziteta koji je sprovodio istraživanje, ostao je zaprepašćen činjenicom da su braća čak nacrtala potpuno identičnu sliku kad su ih zamolili da na parčetu papira nacrtaju nešto po sopstvenom izboru.

Rezultati istraživanja pomogli su naučnicima da shvate da genetika igra mnogo značajniju ulogu u životu nego što se to ranije mislio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)