Brak i veze

DESET RAZLOGA ZBOG KOJIH ŽENE PRAŠTAJU PREVARU U BRAKU! Da li ste i vi među njima?

Kada u ljubavi nije uvek sve med i mleko, koliko su jači argumenti "za" nego oni "protiv" opraštanja muške prevare

15.03.2022 14:00

DESET RAZLOGA ZBOG KOJIH ŽENE PRAŠTAJU PREVARU U BRAKU! Da li ste i vi među njima?
pexels.com

Skoro sam sa prijateljicom pričala o tome da li bi muškarcu oprostila prevaru. Njen odgovor bio je dvosmislen. Prvo je odgovorila da to nikako ne bi mogla da mu oprosti, najviše iz razloga što bi to nepovratno poljuljalo njeno poverenje i neprestano bi se vraćala na to. Međutim, kako je razgovor odmicao sve je bilo više i više razloga "za" oproštaj  nego protiv.

- Možda bih mu i oprostila ukoliko se to desilo samo jednom. U smislu da ranije nije poznavao tu ženu, ili da je tu noć bio pijan, ili šta već. Znaš i sama da muškarci drugačije od nas posmatraju seks za jednu noć. Jedino u tom nekom izuzetnom slučaju bih mu možda i oprostila. Sa druge strane, ne bih mogla da pređem preko toga da se zaljubio u drugu ženu, da se čuje ili dopisuje sa njom, to bi me možda još više povredilo nego sama seksualna afera - odgovorila mi je Sofija.

Shvatila sam da neće sve žene ostaviti supruga zbog prevare. Neke će preći preko toga i nastaviti život kao da se to nije dogodilo.

Otkrijte razloge zbog kojih se žene odlučuju baš na takav potez.

1. NE PODNOSE NEUSPEH

pexels.com

 

Mnoge žene ulazak u brak smatraju uspehom. Ponekad im je jednostavno teško da odustanu i priznaju da nešto ne štima u njihovoj vezi oko koje su se toliko trudile. Umesto toga, nastaviće da pokušavaju i dalje i da rade šta god mogu da bi brak opstao. Veza takvih žena je poput tonućeg Titanika, one bi svirale violinu do poslednjeg trenutka.

2. ON JOJ PRIPADA

Iako ju je povredio, ona ne može da zamisli život bez njega, a još manje može da zamisliti da ga ima neka druga žena. Neke žene su u stanju da prihvate i da muškarca dele sa drugom ženom, samo da ostanu sa njim. Ostati sa njim bez obzira na sve za njih znači i čuvanje svoje teritorije.

3. ON JE OTAC NJENE DECE

Pixabay

 

Iako zvuči naivno, ostati sa muškarcem preljubnikom zbog dece nekim je ženama i više nego dovoljan razlog da mu oproste. Kao majka, ona ne sme da razmišlja sebično. Mora da misli i na svoju decu, a ideja o raspadu porodice joj je nezamisliva.

4. ZAJEDNO SU PROŠLI MNOGO TOGA

Deljenje zajedničkih iskustava je moćna stvar, pogotovo za sentimentalne žene. Ako je iza njih mnogo toga, nekim ženama je to jednostavno teško da odbace.

5. FINANSIJSKI ZAVISI OD PARTNERA

Emocije na stranu, nemaština može da natera ženu da ostane uz partnera koji je vara. Kako da ode i započne novi život kada u potpunosti finansijski zavisi od njega već duže vreme? To je nekim ženama dovoljan razlog da ostanu u braku, pa čak i ako ga više ni ne vole.

6. U VEZU JE ULOŽILA I NOVAC I VREME

pexels.com

 

Graditi odnos za neke je više od kovanja emocionalnih veza, to može da uključii finansijska ulaganja u posao ili stan. Ako muškarac i žena imaju zajedničku firmu, razvod bi to mogao da uništi. Neke su u stanju da pristanu na mnogo toga kako ne bi došlo do gubitka u bilo kom obliku.

7. STRAH OD NEPOZNATOG

Sa svojim je partnerom već godinama, izgradili su zajednički život i ona se fokusirala na zajedničku budućnost. Razmišljanje o napuštanju svega toga u njoj budi strah od nepoznatog. Za suočavanje sa potpuno drugačijim načinom života treba puno hrabrosti i zato neke radije pređu preko prevare i ostanu u "udobnoj" i poznatoj zoni.

8. UVERENA JE DA ĆE SE ON PROMENITI

pexels.com

 

I nakon što ih je partner prevario, neke žene su ubeđene da će se on promeniti. Žene ne mogu da se pomire s` tim da muškarac koji ih je nekada voleo sada voli drugu ženu i često ubeđuju sebe da sve može da bude kao pre. Naravno, njihov odnos će se nakon prevare promeniti, ali verovatno ne u korist žene koja je oprostila neveru.

9. MANJAK SAMOPOUZDANJA

Žene koje nemaju samopouzdanja uvek traže opravdanja za supruga preljubnika. Same sebe ne poštuju dovoljno i misle da nisu dovoljno dobre, i da ne zaslužuju bolje.

10. JOŠ GA VOLI

Jedan od najčešćih razloga zašto žene opraštaju neveru je ljubav. Uprkos bolu koju joj je naneo, ona ga i dalje voli, zaljubljena je u njega i ne zna drugačije nego da oprosti.

Komentari. (0)