Brak i veze

Recept za savršen brak: Bar dve svađe mesečno

Istraživanja su potvrdila da polovina bračnih partnera i izbacivanje smeća smatra romantičnim

26.02.2022 12:00

Recept za savršen brak: Bar dve svađe mesečno
Pixabay

Recept za savršen brak uključuje šest značajnih razgovora, tri duge šetnje i dve velike svađe svakog meseca.

Nedavno sprovedeno istraživanje je potvrdilo da se svaki uspešan brak sastoji i od svađa. Ipak, važno je da parovi na spavanje ne odlaze posvađani i da se nakon svađe mogu dobro i nasmejati.

U istraživanju u Ujedinjenom kraljevstvu učestvovalo je 2.000 bračnih parova koji su otkrili da uživaju u bar dva kraća i dva duža odmora na koje zajedno odlaze u godini.

-Mnogi parovi kažu da se osećaju povezaniji nakon vikenda zajedničkog opuštanja, a pomaže i to kad nijedno ne treba da obavlja kućne poslove, kaže Sajmon Tompson, direktor hotelske grupe koja je naručila istraživanje piše Mirror.

Parovi su priznali i da imaju polne odnose pet puta nedeljno, a da „volim te“ kažu do 20 puta nedeljno. Ljube se dva ili tri puta dnevno i maze 11 puta nedeljno.

Pixabay

Istraživanja kažu da je važno da partneri posle svađe ne odu ljuti u krevet

 

U najvažnijih 50 stvari za svaki srećan brak nalazi se i interes za vlastite hobije. Uz to, važno je partneru dopustiti i da nas vidi u najgorem izdanju baš kao i to da parovi zajedno "izvode gluposti".

Takođe je od velike važnosti međusobno slušanje dok se partneri žale na probleme na poslu, pokazivanje da smo na partnera ponosni i da ga poštujemo pred drugima.

Ali istraživanje je pokazalo i da srećni parovi opraštaju loše navike, nikada ne odlaze na spavanje ljuti i blago ignorišu partnera kad je razdražljiv ili naporan. Mnogi kažu da ih zajedno održava isprobavanje novih stvari i iznenađivanje partnera neočekivanim poklonima.

Drugi ističu da ih spašava to što biju svoje bitke, a neki važnim smatraju podržavanje partnera u interakciji s drugima bez obzira da li je u pravu ili nije. Vrlo im je važno da se nakon svađe sa partnerom mogu smejati.

Pixabay

Vrlo je važno da se partneri zajedno smeju

 

Istraživači su otkrili da 63% ispitanih smatra važnim da se njihov partner ponaša romantično. I i dok je većina istaknula da su oduševljeni zajedničkim putovanjem, njih 30% je sasvim zadovoljno i večerom van kuće. Polovina je čak rekla da romantičnim smatra i kada partner iznosi smeće, prenosi miss7.24sata.hr.

Neki su zadovoljni redovnim i malim gestovima, a drugi žele stalno pokazivanje naklonosti i donošenje cveća.

-Ključ srećnog braka je vreme, vreme koje provedete zajedno, koje provedete odvojeno, vreme za praštanje i za smeh, kao i vreme za razumevanje, rekao je Tompson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)