Brak i veze

DA LI JE VAŠE PRIJATELJSTVO U KRIZI? Ovo je siguran znak da ćete se uskoro razići!

Neki ljudi su sastavni deo naših života bez kog ne možemo da zamislimo dan, a onda dođe trenutak kada shvatimo da će taj deo nestati ukoliko nešto ne uradimo.

15.02.2022 19:08

DA LI JE VAŠE PRIJATELJSTVO U KRIZI? Ovo je siguran znak da ćete se uskoro razići!
pexels.com

Prijatelji su, kao i porodica i partneri, vrlo važni u životu svakog pojedinca. Čak se i porodične i partnerske veze zasnivaju na pravom, iskrenom prijateljstvu. Međutim, sa vremenom, ako se prijateljstvo ne neguje na pravi način, dolazi do toga da ono propada i nestaje, a mi nismo sigurni šta se tačno dešava.

Portal Srećna republika otkriva vam kako da prepoznate da li je vašem prijateljstvu došao kraj i da li je to zaista toliko strašno kao što izgleda. 

Imate manju potrebu da viđate najboljeg prijatelja

Ukoliko ste primetili da sve manje i manje izlazite sa svojim najboljim prijateljem ili da vam sve teže i teže pada ideja da mu se jednostavno javite porukom postoji mogućnost da ste se prezasitili tog prijateljstva i da vam ta osoba jednostavno više ne prija. Ako izbegavate da napravite dogovor za viđanje ili jednostavno tražite izgovor da se ne viđate, vašem prijateljstvo došao je kraj. 

Nemate više poverenja u njega

Poverenje je vrlo važan faktor za bilo koji iskren odnos. U iskrenim prijateljstvima normalno je da otvoreno pričate o svemu što se dešava u vašem životu. Kada se plašite osude najboljeg prijatelja ili vam jednostavno nije prijatno da mu sve pričate kao što ste to nekada radili u tim situacijama vaše prijateljstvo prolazi kroz krizu jer između vas više ne postoji poverenje.

Njegovo mišljenje za vas više nije važno

Nekada niste mogli ni da odete do wc-a, a da ne poslušate mišljenje svog najboljeg prijatelja, a danas vam i najteža životna odluka deluje kao nešto što možete rešiti bez njega. To znači da vam najbolji prijatelj nije više najveći oslonac i da je pravo vreme da nastavite dalje. 

Nakon razgovora sa njim osećate se iscrpljeno

Izlazak sa vašim prijateljem trebalo bi da vam bude olakšanje, a ako to nije, onda je provod ili razgovor sa njim za vas samo napor. Prijateljstvo, kao ni veza, ne treba da bude napor. 

Šta da radite kada shvatite da je kraj?

Ovo pitanje ima dve strane medalje. Pre svega treba da razmislite šta vas je do toga dovelo? Da li vas je vaš prijatelj povredio nečim što je uradio, a vi ste ćutali? Ako je tako, iskren razgovor sa prijateljem u kome ćete otvoriti emocije biće pravo olakšanje za oboje i vaši problemi će se brzo rešiti, praktično sami od sebe. 

Ipak, razlog za krah prijateljstva može biti i činjenica da ste taj odnos jednostavno prerasli. Da li ste ikada pikušali da obučete svoje omiljene pantalone kada ste ih prerasli? Sigurni smo da ste bili tužni jer morate da ih ostavite ili bacite, ali ste bili svesni da sa njima morate da se rastanete. Tako je i sa prijateljstvom. Koliko god da smo bliski, život nas uči različite stvari i neko sazreva u jednom pravcu, dok drugi odlaze u drugom pravcu. Tada vaše prijateljstvo prestaje naizgled bez razloga, a to je sasvim u redu. Bolno je rastati se od prijatelja, ali u ovakvim slučajevima to je neophodno. Ipak, ne očajavajte, jer će vas život možda vratiti na isti put.

Komentari (0)