Brak i veze

POGREŠNO REAGUJEMO NA KOMPLIMENT! Ovih 5 rečenica nikako ne izgovarajte!

Sve dame pogrešno odreaguju kada se nađu u ovakvoj situaciji!

14.02.2022 22:11

POGREŠNO REAGUJEMO NA KOMPLIMENT! Ovih 5 rečenica nikako ne izgovarajte!
pexels.com

Od malena nas roditelji uče da treba da budemo skromni i da nikako ne treba da forsiramo naše vrline u odnosnu na ostale ljude. Ipak, baš zbog ovog tradicionalnog učenja brojne dame danas ne znaju kako da prime kompliment, te se ili zacrvene ili izgovore nešto potpuno neprimereno.

Portal Srećna republika otkrica vam koje rečenice nikako ne smete da izgovorite u ovoj situaciji! 

Stvarno?

Da, stvarno. Ako nekoga ko vam je dao kompliment pitate da li stvarno to misli pokazujete dve stvari. Prvo da nemate dovoljno samopouzdanja zbog čega ste automatski mnogo manje privlačne, a drugo da mislite da vas ta osoba laže, što takođe izgleda jako loše. Zato je najbolje uzdržati se od ovog komentara i jednostavno se zahvaliti na komplimentu.

 

 

Ma to nije istina

Koji god razlog osoba ima da vam da kompliment za tu osobu je to jedina istina koju vidi, te je potpuno neprimereno skrenuti mu pažnju i reći mu da greši, kada je samo pokušao da vas usreći lepim rečima. Ovakvim komentarima pokazujete da ne cenite lepo mišljenje ljudi oko vas, što može ostaviti jako loš utiak. Dakle, ugrizite se za usnu sledeći put kada pomislite da odgovorite ovako nešto i jednostavno, opet, recite hvala!

Samo sam sledila recept

Bilo da je u pitanju kuhinja ili neki drugi uspeh morate znati da preuzmete zasluge za nešto što ste očigledno dobro uradili. Ukoliko to ne uradite, ponovo ćete upasti u klopku toga da ne izgledate kao da imate dovoljno samopouzdanja ili čak da pokušavate da budete lažno skromni. 

 

 

Uzvraćanje komplimenta

Ukoliko vam neko da kompliment na koji vi odgovorite sa hvala i date još jedan kompliment, to što ste rekli zvučaće lažno. Osoba kojoj ste udelili kompliment ne bi trebalo da misli da ste to uradili samo zato što je ona prva to rekla. Poenta komplimenta je upravo suprotna, te je bolje da sačekate neku drugu priliku.

Pričanje u prazno 

Ako vam neko za večerom da kompliment da lako sklapate prijateljstva jer ste veoma komunikativni i simpatični, a vi onda samo nastavite da brbljate, to može da aludira na činjenicu da mislite da ne zaslužujete taj kompliment. Nemojte trenutno govoriti mnoštvo drugih reči, već im jednostavno zahvalite na komplimentu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)