Sa naučne strane

ŠTA GOVORI BOJA MUŠKIH OČIJU: Plavooki su sramežljivi, zelenooki ljubomorni

Nauka je otkrila vezu između boje očiju i karakternih osobina muškaraca

14.01.2022 13:00

ŠTA GOVORI BOJA MUŠKIH OČIJU: Plavooki su sramežljivi, zelenooki ljubomorni
Pixabay

Boja muških očiju mnogo govori o njemu. Bar tako tvrde naučnici koji su došli do saznanja da se na osnovu boje očiju može otkriti kakav će on biti u vezi: odan, ljubomoran, nestalan…

Proverite da li se to odnosi na vašeg muškarca i njegove oči.

Plave oči

Statistike kažu da muškarce sa plavim očima žene smatraju najprivlačnijim. Po prirodi su veoma druželjubivi, imaju odličan smisao za humor, zbog čega su rado viđeni u svakom društvu.

U odnosu prema suprotnom polu, plavooki muškarci umeju biti veoma sramežljivi, ali samo dok se ne opuste. Kada jednom osete da su na sigurnom terenu, iznenadiće vas njihova otvorenost i pričljivost. Iako su uglavnom blage naravi, u vezi umeju biti veoma zahtevni, pa čak i naporni!

Pixabay

Iako ne deluje tako, muškarci sivih očiju su veoma emotivni

 

Sive oči

Muškarci sivih očiju su snažnog karaktera i prirodne vođe. Imaju izražen osećaj za pravičnost, nepristrasno pristupaju svakom sukobu, bilo da se radi o njihovim prijateljima ili potpunim neznancima, zbog čega na većinu ljudi ostavljaju utisak hladnih osoba.

Ipak, kad je u pitanju odnos prema voljenoj osobi, situacija je posve drugačija. Sivooki muškarci važe za veoma emotivne i strastvene. Potpuno su predani voljenoj osobi i svoje veze doživljavaju veoma ozbiljno.

Sivo-plave oči

Sanjalice po prirodi, muškarci sivo-plavih očiju često imaju problema da se usredsrede na posao. Iako su veoma kreativni i maštoviti, teško uspevaju da te svoje kvalitete unovče. Međutim, ono što ih sputava na putu ka uspešnoj karijeri, veliki im je plus u ljubavi.

Svojim dečačkim šarmom i nežnošću lako osvajaju srca suprotnog pola. Imaju poteškoća da održe vezu. Zbog svoje sklonosti ka idealizovanju, često ne prepoznaju probleme na vreme, te im se može desiti da ostanu slomljenog srca.

Pixabay

Zelenooki su strastveni i ljubomorni

 

Zelene oči

Zelene oči su veoma retke, te nije ni čudo što se ljudima sa ovom bojom očiju pripisuju posebni kvaliteti. Stabilni i u isto vreme veoma maštoviti, odlučni, svesni svojih kvaliteta, zelenooki muškarci lako prepoznaju dobru priliku kad im se ukaže.

Imaju rešenje za svaki problem i dovoljno stpljenja da se izbore sa njim. Strogi su, ali pravični. Kad se radi o ljubavi, fizički kontakt igra veoma važnu ulogu. Strastveni su i neretko ljubomorni. Iako važe za velike zavodnike, kad se jednom "skrase", vrlo su verni.

Smeđe oči

Smeđooki muškarci su uglavnom vrlo zatvorene osobe i individualisti. Ne podnese nikakvu vrstu pritiska i uvek nastoje da sve poslove obave sami, bez ičije pomoći. Najčešće imaju veoma uspešnu karijeru. Kad se radi o ljubavi, skloni su kratkim i nekonvencionalnim vezama.

Privlači ih svaka vrsta izazova, nestalni su i ne postoji određeni tip žene koja im se dopada. Svaka koja im trenutno drži pažnju je ona "prava". Tek u zrelim godinama su u stanju da se u potpunosti posvete svojoj partnerki.

Pixabay

Smeđooki su individualci

 

Crne oči

I ova boja očiju se veoma retko sreće. Muškarci crnih očiju su, po pravilu, pouzdane i odgovorne osobe. Praktični su, uvek spremni da pomognu i udele prijateljski savet, zbog čega se drugi često oslanjaju na njih. Vole decu i veoma su privrženi porodici i prijateljima.

Prema partnerkama se odnose pokroviteljski i nežno. Iako nisu klasični mačo tipovi, vole da se zna ko je muško u vezi. Mada im u drugim sferama života nedostaje kreativnost, žene ih smatraju maštovitim ljubavnicima, uvek spremnim da udovolje njihovim željama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)