Brak i veze

ŠTA MUŠKARCI POTAJNO ŽELE OD ŽENA, A DA NEMA NIKAKVE VEZE SA INTIMNIM ODNOSIMA? Jači pol priznao: Konačno nas neko razume!

Na ovo sigurno ne biste pomislili.

21.10.2024 20:50

ŠTA MUŠKARCI POTAJNO ŽELE OD ŽENA, A DA NEMA NIKAKVE VEZE SA INTIMNIM ODNOSIMA? Jači pol priznao: Konačno nas neko razume!
Schutterstock

Često se priča o tome koliko muškarcu znaju o ženama, ali mnogo manje koliko dame zaista poznaju jači pol. Kada biste pitali žene šta muškarci zaista žele od njih, većina bi odgovorila: intimne odnose. Međutim, psiholog Ester Sarpati tvrdi da to nije tačno i da je muškarcima najvažnija intimnost.

Iako će verovatno većina ljudi prevrnuti očima kada čuje reč intimnost, Ester objašnjava da to nema nikakve veze sa intimnim odnosima.

- Intimnost kakvu oni traže jeste ona koja im omogućava da budu bliski sa svojim partnerkama i da osećaju da mogu da im se otvore i sa njima podele svoje najdublje strahove, nesigurnosti i neuspehe, a da i dalje budu prihvaćeni od strane partnerki. Muškarci su pod izvesnim pritiskom okoline i stalno imaju osećaj da oni moraju da reše probleme i zato sanjaju o tome da dođu kući ženi koja im stvara osećaj mira - smatra Sarpatijeva.

Kako je dodala, društvo nas uči da su muškarci ti koji rešavaju probleme i ako oni to nisu u stanju, mi ih smatramo slabima. 

- Zbog toga se oni retko poveravaju ženama, jer se plaše osude okoline - istakla je ona. 

Takođe, muškarci se plaše i da će njihove najintimnije tajne biti "podeljene" sa drugaricama njegove partnerke, a nijedan muškarac to ne želi. 

- Ali, muškarac će kod žene uvek tražiti jednu osobinu koja ga podseća na njegovu majku, a to nije da budu bezuslovno voljeni, već bezuslovno prihvaćeni - zaključila je Sarpatijeva.

- Konačno! Neko ko razume - glasio je jedan od komentara na ovaj stav, a oglasila se i ženska strana:

- Istina. Moj čovek mi sve priča. Bio je hrabar da mi sve otkrije, i dobro i loše, i nikad ga neću osuđivati zbog toga i 100 odsto ga prihvatam onakvim kakav jeste, prenosi Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)