Brak i veze

SUPRUG VAM NE POMAŽE U SREĐIVANJU KUĆE? Jedna žena otkrila je supertrik kako da ga naterate da počne! (VIDEO)

Tajna je samo u jednoj stvari!

18.10.2024 16:45

SUPRUG VAM NE POMAŽE U SREĐIVANJU KUĆE? Jedna žena otkrila je supertrik kako da ga naterate da počne! (VIDEO)
Shutterstock

U najvećem broju odnosa, iako se čini da su kućni poslovi podjednako podeljeni, zapravo žene preuzimaju većinu ovih zadataka. Prema Netmumsovom istraživanju koje je obuhvatilo 2.000 roditelja, skoro 75 odsto žena je odgovorilo da obavlja većinu brige o deci i kućnih poslova, bez obzira na radno vreme ili radne obrasce. 

Iako većina ispitanika smatra da muškarci i žene treba ravnopravno da dele zadatke, samo 20 odsto žena veruje da se to zaista dešava, u poređenju sa 40 odsto muškaraca. Jedna majka dvoje dece, rešena da promeni ovu dinamiku, podelila je svoj jednostavan trik za ravnomerniju raspodelu zadataka. 

Pejs Veb, kreatorka životnog stila, na društvenim mrežama savetuje ženama da prestanu da odgovaraju na pitanja na koja njihovi partneri mogu sami da pronađu odgovore. 

- Možda zvuči strogo, ali ako uvek odgovorite, oni će uvek pitati, a vi ćete razmišljati uvek o svemu - objašnjava ova žena na svom TikTok snimku.

@ourhomeflows 💫 Comment CHANGE if you are drowning in the Mental Load of Motherhood, and I’ll send you some resources that changed the game for me when it came to getting my hubs to participate in the domestic workload. 👉🏽 Follow @ourhomeflows for more tips on how to have hard conversations around the mental load with your spouse and how to get more time back for yourself! 🧘🏻‍♀️ #mentalload #momburnout #communicationskills #communicationtips #mompreneur #momlife #mom #mompreneur #motherhood #parenting #marriage #marriagegoals #marriageadvice #marriagetips #marriagehelp #marriagelife #workingmom #workingmomlife #exhaustedmommy #parentingadvice #newmom #momguilt #modernmotherhood #consciousparenting #cyclebreakers #ig_motherhood #toddlermomlife #honestmotherhood #momtruth #mentalloadofmotherhood ♬ original sound - OurHomeFlows

Njen video brzo je postao viralan, sakupivši više od 37.000 sviđanja i brojne komentare žena koje su prepoznale sopstvene situacije. 

- To se zove "mentalno opterećenje", a žene ga nose svaki dan.

- Partneri često postavljaju pitanja na koja sami mogu da nađu odgovore, ne shvatajući koliki dodatni stres stvaraju. 

- Razmislite o pitanjima poput "Gde je kečap?" odmah nakon što otvorite frižider ili "Beba ima mokru pelenu, da li da je promenim?"

shutterstock.com

Ne mora svako sređivanje kuće da preraste u svađu

Međutim, stručnjaci upozoravaju da rešenje ne bi trebalo da bude ignorisanje partnera. Dr Sofi Mort, klinički psiholog, preporučuje otvoren razgovor o podeli zadataka. 

- Napravite listu svih zadataka koje obavljate i podelite je sa svojim partnerom. Uočavanje razlike u odgovornostima "crno na belo" može vam pomoći da bolje podelite teret zajedno. Važno je da vaš partner ima potpunu autonomiju u tome kako radi stvari, čak i ako to nije način na koji biste vi to uradili - dodaje ona. 

Na kraju, ključna je jasna i otvorena komunikacija, uz poštovanje različitih pristupa i načina obavljanja zadataka, kako bi se izbegao nepotreban stres i obezbedila ravnopravnost u partnerstvu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)