Brak i veze

EVO KAKO JE NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPROSIO JELENU: Sve je isplanirao, ali su oboje ugledali PLAMEN - i zamalo da plan propadne

Poznaju se od srednje škole, a jedan kiks je mogao sve da upropasti.

27.09.2024 12:59

EVO KAKO JE NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPROSIO JELENU: Sve je isplanirao, ali su oboje ugledali PLAMEN - i zamalo da plan propadne
Tanjug/AP

O uspesima i teniskom majstorstvu Novaka Đokovića gotovo sve je poznato. No, dok svi znaju da mu je Jelena Đoković najveća podrška na terenu, malo je poznato kako je nespretni tinejdžer Nole uspeo da osvoji srce svoje sadašnje supruge.

Sve je počelo 2005. godine, kada su se Novak i Jelena Đoković upoznali putem zajedničkih prijatelja. U to vreme, Nole nije bio planetarno popularan; imao je samo 17 godina i mnoštvo snova pred sobom. Jelena, koja je bila starija od njega 11 meseci, takođe se bavila sportom, što je bio savršen osnov za njihov prvi susret.

Printscreen/Instagram/idyl

Jeleni i Novaku na ljubavi mnogi zavide

U društvu su se brzo sprijateljili, a zajednička ljubav prema sportu postala je samo jedna od tema njihovih razgovora. Kako su se upoznavali, Novak je shvatio da je Jelena više od prijateljice - ona je njegova srodna duša. U svojoj autobiografiji i intervjuima, često ističe koliko mu je važna i kako je njena podrška ključna u njegovim uspesima.

- Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim, rekao je Novak jednom prilikom.

Hahn-Nebinger-Genin / Abaca Press / Profimedia

Zavoleli su se mladi i pre sve slave

Njihova veza je od početka bila ispunjena zajedničkim trenucima i podrškom, ali i izazovima.

- Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine

instagram-jelenadjokovicndf

Retko dele privatne snimke na mrežama, ali kada to učine - imaju veliku podršku

Novak je otkrio da su se prvi put videli na jednom turniru u Beogradu.

- Videli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu.... Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi, otkrio je Nole.

Prosidba zamalo da propadne 

Novak je napravio savršeni plan kako da zatraži ruku svoje devojke, međutim, moglo je da dodje do opsanog problema. Evo kako je izgledala Novakova prosidba

- Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo "Hoćeš li da se udaš za mene?" Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči. "O, bože. Imamo rupu u balonu", vikala je Jelena, dok je Novak pokušavao da izvadi situaciju.

- Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: "Molim te, pomozi. Propustiću priliku", pričao je Nole, a onda se Jelena ubacila:

- Onda sam videla drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tada mislila, reklama. Pomislila sam da li je on lud, šta će ova reklama u to doba, a onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)