Brak i veze

DA LI ZNATE ŠTA JE ANĐEOSKI ILI POLJUBAC LEPTIRA: 15 načina na koje iskazujemo ljubav, nežnost ili poštovanje, a mnogi nemaju veze sa romatičnim emocijama

Način na koji vas neko ljubi dosta govori o emocijama koje druga osoba gaji prema vama.

22.07.2023 12:00

DA LI ZNATE ŠTA JE ANĐEOSKI ILI POLJUBAC LEPTIRA: 15 načina na koje iskazujemo ljubav, nežnost ili poštovanje, a mnogi nemaju veze sa romatičnim emocijama
shutterstock.com

Svaki poljubac ima svoje značenje. Nije isto kada vas baka poljubi u obraz, ili kada vas majka poljubi u čelo. Neki poljupci imaju mnogo dublje značenje koje mnogi ne znaju. Dakle, ne moraju da budu samo romantični nego mogu da se dele između porodice, prijatelja...  Način na koji vas neko ljubi dosta govori o emocijama koje druga osoba gaji prema vama. 

1. Poljubac u vazduhu

Ovaj poljubac se smatra više pozdravom nego nečim romantičnim. U mnogim kulturama to je samo pristojnost, a odnosi se na prislanjanje obraza uz obraz druge osobe. Neki to ponove dva, ili tri puta, dok drugi samo jedanput. 

2. Poljubac u obraz

Ovo je jedan od najčešćih poljubaca i on je znak ukoliko nekome želite da stavite do znanja da vam je stalo do nekoga, ali to se ne odnosi samo na parove, već se može deliti između članova porodice i bliskih prijatelja. U današnje vreme čest je pozdrav među mladima.

3. Francuski poljubac

Francuski poljubac je jedan od najromantičnijih. Kod njega se parovi ljube sa upotrebom jezika. Ovaj poljubac označava duboku privlačnost.  

shutterstock.com

Poljubac u čelo može biti znak poštovanja.

4. Brzi poljubac

Ovaj poljubac je većini bio prvi. Poljubac na "blic" je poljubac između mladih parova, koji do tada nisu imali iskustva sa "ozbiljnijim" poljupcima. To je najčešće brzinski poljubac kada se usne jedva dotaknu. 

5. Poljubac u teme

Ovaj poljubac mnogima daje osećaj sigurnosti. Njega najčešće koriste bake i deke, ali mogu da ih dele i partneri.

6. Poljubac u čelo

Ovaj poljubac je blag i označava povezanost i brigu onih koji ga dele. Ovaj poljubac između partnera može da označava poštovanje. Međutim, ne dele se samo između partnera već i između članova porodice.  

7. Poljubac leptira

Poljubac leptira je slatki poljubac koji se radi tako da ste licem blizu osobe i brzo trepćete da se vaše trepavice nežno dodiruju.  

shutterstock.com

Spajdermen poljubac se izvodi tako što partner ljubi partnerku kada je iznad nje.

8. Poljubac u nos

Poljubac u nos je čest između roditelja i deteta. Možete poljubiti nosić vašeg deteta, ili prisloniti svoj uz njegov. 

9. Spajdermen poljubac

Ljubiteljima Spajdermena je ovaj poljubac poznat. Ovo je poljubac koji su popularizovali upravo Spajdermen i Meri Džejn Votson dok on visi naopačke. Ovo možete da prilagodite kućnim uslovima tako što ćete poljubiti osobu koja leži dok ste iznad nje.

10. Poljubac u vrat

Ovi poljupci su veoma intimni, jer je vrat jedan od najsetljivijih delova tela. Mnogi vole ove poljupce pre ljubavnog čina, jer može da izazove leptiriće u stomaku.  

11. Poljubac u rame

Poljubac u rame je znak da osoba koja vas ljubi želi sa vama nešto više, pogotovo ako se desi da vam je iza leđa. 

Pixabay.com

Jedan od najromantičnijih poljubaca je francuski poljubac.

12. Poljubac u ruku

Mnogi ovaj poljubac povezuju sa poštovanjem, ali može značiti duboki naklon i izjavljivanje ljubavi.

13. Ljubljenje tela

Ovi poljupci su vrlo intimni. Mogu se odnositi na bilo koji deo tela, kako bi mnogi rekli "od usana do stopala"

14. Poljubac iza uha

Ovo je romantičan poljubac koji može biti i izraz zavođenja. Neko može da vam stavi do znanja da mu se dopadate i želi da oseti vaš miris

15. Poljubac anđela

Ovaj poljubac je čest između dece i roditelja. Roditelj ljubi dete u oči i ovaj poljubac je poljubac sigurnosti i bezuslovne ljubavi.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)