Brak i veze

OVO SU JASNI ZNACI DA IMATE USPEŠNU VEZU: Stručnjaci otkrivaju da se već na početku ljubavi može otkriti kakva vas budućnost očekuje (FOTO)

Kao što postoje crvene zastavice u vezi koje upozoravaju na opasnosti, tako postoje i zelene koje govore da ste na dobrom putu.

03.05.2023 19:01

OVO SU JASNI ZNACI DA IMATE USPEŠNU VEZU: Stručnjaci otkrivaju da se već na početku ljubavi može otkriti kakva vas budućnost očekuje (FOTO)
shutterstock.com

Ako se odlučite da započnete sa nekim ozbiljnu vezu, postoje neki pokazatelji koji treba da vas usmeravaju i kažu da li vaša ljubav ima blistavu budućnost. "Zelena zastavica" je pokazatelj da vezu treba nastaviti, savetuju stručnjaci. Postoje neke stvari koje su univerzalne za sve parove i veze koje su na početku a pretenduju da postanu nešto ozbiljnije i to nema veze sa ličnosti osobe, niti bilo čim drugim sem sa tretiranjem veze i načinu kako se ona razvija.

Evo koja četiri znaka pokazuju da imate uspešnu vezu, a koje navodi Džesika Smol bračni savetnik za CNBC.

Imate jasnu i doslednu komunikaciju

Zdrava i dobra komunikacija među partnerima danas je više nego ikada tražena, s obzirom na to da raste trend modernih veza koje se više odlanjaju na fizički kontakt i ne podrazumevaju doslednost u svojim postupcima. Da li vas osoba zove ili šalje poruke kada kaže da hoće? Bračna savetnica napominje da niko ne želi da dešifruje šta neko govori i da neprestano ispituje da li će biti dostupna kada kaže da hoće. 

pexels.com

Doslednost i dobra komunikacija u vezi su od izuzetnog značaja

Delite detalje iz života

Nekada deljenje previše detalja može postati preterano, što može biti crvena zastavica tj. znak upozorenja da se takvog partnera ipak klonite.

- Kada je osoba u stanju da podeli dovoljno informacija o sebi tako da osećate kako je upoznajete i razumete vremenom, ali ste opet dovoljno radoznali da saznate više o njoj, svakako je dobar znak. Previše ličnih detalja, posebno na samom početku veze, ne biste trebali da delite sa osobom koji ne poznajete dovoljno - napominje Smol.

Spominjanje bivšeg u priči nije loša stvar sama po sebi, ali ne bi trebalo da dominira u razgovoru. Takođe, ako je pitanje u vezi prošlih partnera, jednostavni odgovori su sasvim dovoljni poput onih "rastali smo se".

Delite zajedničke interese i vrednosti

Ako vam je na sastancima zabavno, onda je lako da se predvide neki važni aspekti zbog kojih dugoročna veza funkcioniše. Deljenje istih interesa i vrednosti je važan deo uspešne veze. Kada se partneri dotaknu ove teme važno je da budu iskreni i da shvate koliko su kompatibilni.

pexels.com

Deljenje itih interesa i vrednosti u vezi je veoma važno

Poštovanje granica

Znak da razvijate uspešan odnos je kada vaš partner poštuje vaše granice. Ukoliko vi na primer želite sastanak u javnosti, gde ima puno ljudi, a on stalno želi da se osamite, to je znak za uzbunu. Takođe, ukoliko kažete partneru da vam je neprijatno da već na početku veze upoznate njegove prijatelje i porodicu, a on na tome insistira, to znači da ne poštuje vaše granice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)