Brak i veze

NJUŠKANJEM PAZUHA UPOZNALI PARTNERE: Čak 4 para je ovako pronašlo srodnu dušu, da li biste se usudili na ovakav sastanak?

Miris nas privlače, a sada je dokazano da imaju važnju ulogu pri pronalasku dečka ili devojke.

15.03.2023 18:00

NJUŠKANJEM PAZUHA UPOZNALI PARTNERE: Čak 4 para je ovako pronašlo srodnu dušu, da li biste se usudili na ovakav sastanak?
shutterstock.com

Moderna tehnologija je u imala znatnog udela u međuljudskim odnosima. Kako samo upoznavanje  tako i zabavljanje orijentisalo se na potpuno drugačiji, pasivniji način što  podrazumeva sedenje iza ekrana pamenog telefona i računara i ne baš posebne aktivnosti koje u bile predsulov da sa nekim razmenite broj ili se upustite u nešto dublje. 

shutterstock.com

Upoznavanje se danas svodi na aplikacije

 

Iako se ljudi svakodnevno žale na novi vid komunikacije i upoznavanja putem aplikcija, činjenica je opet da gotovo svi to koriste kao najlakši način da provere kolike su im šanse kod potencijalnog partnera. Aplikacije poput Tindera zaista nisu najgora stvar na svetu za romansu, na kraju krajeva mogu da povežu dvoje sa različitih krajeva sveta, međutim, nisu ni idelne. Oni zasnivaju prvi utisak na osnovu fizičkog izgleda i privlačnost se zasniva isključivo na tome, za razliku od realnih faktora koji su ključni da vam se neko svidi. 

Ono što većinu privuče kod druge osobe u malo bližoj komunikaciji jeste ličnost, način života i govor tela koji su takođe preduslovi da vam neko ostane privlačan. Ipak, kako mnoga istražvanja sugerišu i miris je taj koji je jedan od velikih preduslova privlačnosti. Miris može biti veliki afrodiizijak, naročito ako se radi o mirisu tela. Jedan mali eksperiment sproveden je u jednom londnskom baru kako bi se testirala kompatibilnost feromona i to koliko nam se neko sviđa na osnovu mirisa.

shutterstock.com

Miris tela je jedan od važnih predulova barem po rečia stučnjaka, da nam se neko svidi

Prisutni su nosili papirne kese preko glave, dobili su bodovni karton i broj. Rečeno im je da se mešaju nasumično i da komuniciraju razgovarajući i mirišući pazuhe jedni drugima. Svima koji su bili u eksperimentu "njuškanja" data im je kvačica za odobravanje ili veliko NE na karticama koje su nosili.Druga runda eksperimenta obuhvatila je opet njuškanje ali sa skinutom vrećicom sa glave što je uključivalo sada i izgled i miris. Kada je krug završen bodovni kartoni su uneti u kompjuterski sistem a onda je on tražio podudaranja na osnovu rezultata iz obe runde pored imena iste osobe, prenosi yourtango.

Koristeći ovu metodu, osoblje je uspelo da spoji četiri srećna para koji su proslavili "pobedu" uz delikatese. Iako možda nije svima bilo uživanje učestvovati u ovakvom događaju jedno je sigurno, ovo je bio način da naterate ljude da pričaju i razmišljaju o različitim načinima na koje ih drugi privlače. Možda ovakvi načini upoznavanja mnogima predstavljaju iskakanje iz okvira kako bi pronašli ljubav, ali je svakako bolje kako biste naučili nešto novo o mogućem partneru što ne biste mogli putem poruke i četovanja.

Pravilna higijena bi svakako trebalo svima da bude prioritet ali i jedna od važnih stavki na listi za kvalitet dobrog partnera. Ako neko nije u stanju da brine o svom izgledu to govori i o tome koliko bi bio brižljiv prema partneru, tako da njuškanje i nije loš način da preispitate da li neko ulazi u izbor za potencijalnog partnera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)