Brak i veze

GDE PROVESTI DAN ZALJUBLJENIH? Ako nemate ideju kako da proslavite, bilo da ste u paru ili singl, evo predloga!

Iako vam se neke aktivnosti čine zastrašujućim, zajedničko učestvovanje u njima sa partnerom vas međusobno zbližva, pokazuju istraživanja.

11.02.2023 15:30

GDE PROVESTI DAN ZALJUBLJENIH? Ako nemate ideju kako da proslavite, bilo da ste u paru ili singl, evo predloga!
pexels.com

Ove godine je Dan zaljubljenih sredinom nedelje što će možda većinu parov da obeshrabri, budući da je u pitanju radni dan te neće imati vremena za neke posebne planove. Naravno, to ne bi trebalo da presudi i da vam ruši bilo kakvu ideju koju ste zamislili. Postoje mnogobrojne aktivnosti u kojima možete uživati i koje vas mogu zabaviti, ne treba puno truda niti zahtevaju mnogo vremena.

Pokažite partneru da ga/je cenite

Naklonost se može iskazati na različite načine a jedan od njih je deliti neke detalje o tome šta zaista volite sa svojim partnerom. Stručnjak za odnose Ken Pejdž i voditelj podkasta Pravi sastanak kaže da se treba prisetiti kada smo osećali veliku ljubav prema partneru i te da se to može sročiti i u jednoj čestitki za Dan zaljubljenih. On savetuje da je uvek dobra ideja isprobati neku novu aktivnost sa partnerom poput plesa, kuvanja ili karoke dueta, jer su istraživanja pokazala da one aktivnosti koje nam se čine zastrašujućim, zapravo zbližavaju par.

Foto: Shutterstock

Možete zajedno sa partnerom učstvovati u nekoj ktivnosti, plesu ili karaoke duetu

Igrajte igre

Ako želite da se zabavite i ostvarite lično povezivanje sa svojim partnerom uvek je dobar izbor odigrati partiju kartaških igara za parove. Stručnjak napominje da, bez obzira, da li ste dugo zajedno možete odigrati "36 pitanja zaljubljivanja" jer ćete tako izgraditi dublju povezanost sa njim.

Počastite sebe

Ako ste singl nema ničeg lošeg u tome da pokažete ljubav prema sebi i počastite se nekim omiljenim čokoladama ili buketom cveća. Osim toga, možete sebi napraviti ugođaj tako što ćete napraviti kupku i uživati.

Pixabay

Ako ste singl to vas ne sprečava da sebe počastite nekim užitkom, poput kupke

 

Budite pozitivni

Možda ste slobodni i ne baš zadovoljni singl statusom pa ovaj dan za vas može biti težak, ali to ne znači da ga ne možete preokrenuti u nešto pozitivno. Stručnjak za Real Simple, savetuje da možete sami pogledati neki običan film ili možete proslaviti svoje loše veze, tako što ćete na trač partiju pozvati solo prijatelje i ogovarati one u srećnim vezama.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)