Lifestyle

MISTERIJA DECENIJE: OVO JE NJIHOVA POSLEDNJA FOTOGRAFIJA! 7 dana kasnije telefonima dve devojke snimljeni su prizori koji oduzimaju dah! (VIDEO)

Sudbina Kris Kremers (21) i Lizane Fron (22) i danas intrigira svetsku javnost, ali i mnoge istražitelje.

07.10.2024 11:25

MISTERIJA DECENIJE: OVO JE NJIHOVA POSLEDNJA FOTOGRAFIJA! 7 dana kasnije telefonima dve devojke snimljeni su prizori koji oduzimaju dah! (VIDEO)
Printskrin: Youtube

Dve žene iz Holandije, Kris Kremers (21) i Lizana Fron (22), uputile su se u martu 2014. godine na putovanje u Panamu. Namera im je bila da volontiraju u lokalnoj školi, ali i obiđu tu egzotičnu latinoameričku zemlju. Međutim, njihova priča je na kraju postala jedan od najstrašnijih slučajeva nestalih osoba ikada, a i danas se prepričavaju misteriozne okolnosti koje su usledile nakon njihovog nestanka.   

Šta se desilo te 2014?

Neobičan slučaj dogodio se pre 10 godina. Devojke su otišle na planinarenje i nikada se nisu vratile. Pokrenuta je masovna potraga, a čak su i holandski istražitelji došli da pomognu u spasilačkoj misiji. Međutim, dva meseca nakon što nije bilo rezultata, jedna meštanka panamskog sela Alto Romero, slučajno je pronašla plavi ranac jedne od devojaka. Bio je u reci, daleko od mesta gde su dve žene poslednji put viđene. U rancu su bile njihove stvari, među kojima su bili fotoaparat i dva telefona.

Printskrin: Youtube

Ovo su nestale devojke, Kris Kremers (21) i Lizana Fron (22)

Nakon što su vlasti pretražile telefone zaključeno je da su oba mobilna aparata korišćena za pokušaj da se pozovu hitne službe šest sati nakon što su Kris i Lisane krenule na pešačenje. Međutim, zbog nedostatka signala, pozivi nikada nisu uspostavljeni s hitnim službama.

Sa jednog telefona pozivan je broj 112, međunarodni broj za hitne slučajeve, i 911, nacionalni broj za hitne slučajeve u Panami. Fron je ostala bez baterije 4. aprila i nije ponovo korišćen njen mobilni, dok je telefon druge devojke isključen povremeno između 5. i 11. aprila. Međutim, kako se čini, neko je više puta pokušavao u njega da unese netačan PIN, pa je aparat samo korišćen za proveravanje signala.

Slike koje su šokirale javnost 

Međutim, ono što je povodom ovog slučaja zaprepastilo čitav svet jeste da je 7 dana nakon nestanka devojaka, jedan telefon zabeležio uznemirujuće slike. Po svemu sudeći one su nastale duboko u panamskoj džungli, a u mnoštvu bizarnih kadrova vidi se i nebo, krošnje drveća, ali i razbacane stvari, zemlja i kosa devojke Kris. U telefonu je bilo čak 90 slika snimljenih nekoliko dana nakon što od Holanđanki nije bilo ni traga ni glasa. Istražitelji su tek kasnije otkrili da su pojedine slike snimljene četiri dana kasnije, 8. aprila, a na većini se vidi nebo i mrak.

Printskrin: Youtube

Kris i Lazana bile su mlade i pune života 

Nažalost, nakon pronalaska ranca ubrzo su pronađeni i delovi tela.

Stigli i DNK rezultati  

Iako su njihovi ostaci pronađeni, smatra se da je slučaj ostavio mnoga pitanja bez odgovora.

Kao što navode pojedini mediji, postoji mogućnost da su snimci napravljeni nedelju dana nakon nestanka devojaka, možda u nameri da se blicem osvetli staza kroz mračnu džunglu. Drugi, pak, sugerišu da je jezive fotografije možda napravio neko drugi nakon što je ubio devojke. Identitet osobe koja je snimila ove slike ostaje misterija.

Marjina teorija o događajima

Marja, jedna od osoba koja je bliska slučaju, iznela je svoju teoriju o onome što se dogodilo, verujući da je Kris umrla u noći kada su fotografije snimljene, dok je Lizana očajnički pokušavala da stvori malo svetla u tami džungle kako bi joj pomogla. Prema njenim rečima, to bi objasnilo zašto su snimljeni nasumični objekti, s obzirom na to da je Lizana pokušavala da izbegne uperivanje blica u lice svoje prijateljice.

@popculture_addict Two months later, their bleached bones and a foot, still inside a boot, were found. #crime #mystery #truecrime #fyp #panama #hike #disappear ♬ Creepy, horror, occult(994784) - nue

Marja takođe sugeriše da je možda čula nekoga ili nešto u blizini i pokušavala da iskoristi blic kako bi privukla pažnju.

Printskrin: Youtube

Istražitelji imaju različite teorije o tome šta je moglo da se dogodi devojkama

- Prilično smo uvereni da su se izgubile i pokušale da prate korito reke. Veoma je teško reći šta se tačno dogodilo sudeći po povredama koje su zadobili. Krisina karlica je bila slomljena kad je pronađena, ali ne možemo da kažemo da li je to bilo posle ili pre smrti. Takođe, znamo da je Lizana imala upalu kostiju na nogama. Mogla jue da slomi nožne prste spuštajući se u korito reke ili se spotaknula o kamen. Jednostavno ne možemo sa sigurnošću da kažemo kojim redosledom su zadobili povrede - rekao je holandski istraživač Jirgen Snoren.

Kako je pojasnio, tokom obdukcije su pronašli neke dokaze o malim mesožderima. 

- To ukazuje da su njihova tela tamo ležala prilično dugo i da je bilo dovoljno vremena da životinje razbacaju kosti. Možemo da nagađamo da su se zavukli negde ispod nekog žbunja i umrle. Oblast je izuzetno strma i kamenita, sa gustom vegetacijom. Mogli ste da prođete pored tela dva metra dalje i da ga ne vidite. Potencijalno biste morali da pročešljate svaki kvadratni centimetar tog područja. Čak i kada odemo tamo sa velikim timom, ne možemo biti sigurni da ćemo ih pronaći - rekao je Jirgen.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)