Lifestyle

U JANUARU JE JEDVA STAJALA KOLIKO JE BILA MRŠAVA! Obolela od anoreksije pa presekla - nećete verovati kako sada izgleda!

Olivia je odlučila da se ugoji.

25.09.2024 22:15

U JANUARU JE JEDVA STAJALA KOLIKO JE BILA MRŠAVA! Obolela od anoreksije pa presekla - nećete verovati kako sada izgleda!
Printscreen/TikTok/Olimalinowskaa

TikTokerka Olivia Malinovska delila je zabrinjavajući sadržaj na svojoj društvenoj mreži. Ona se dugo borila sa anoreksijom, a posle teškog perioda, uspela je da se izleči. Na svom profilu je želela da predstavi kako je izgledala pre borbe. Nekada je bila mršava devojka kojoj su kosti doslovno ispadale, a sada je prelepa crnka sa oblinama.

Na svom TikToku nalogu želela je da prikaže šta jede u cilju da se oporavi. Prvo, jutro započinje kafom. Zatim, jede tost hleb sa avokadom, krastavcem i paradajzom i pije jogurt. Za ručak jede kinou, povrće i salatu. Ponovo pije kafu i napitak sa vitaminima. Za večeru jede punjenu tortilju uz dodatak kuvanih jaja i sveže crvene paprike. Tako otprilike sada izgleda jedan njen dan kada je ishrana u pitanju. 

Njena želja i istrajnost su dali rezultat, te je podelila kakvu je promenu postigla od januara 2023. godine do septembra ove godine. Sada, ona izgleda zdravo i srećno. Mnogi su imali potrebu da je podrže, ali i podele svoja iskustva.

- Sećam se kada sam bio u ranom oporavku i ogladneo, moja omiljena stvar je bila tost sa rastopljenom mocarelom i avokadom na vrhu. Sada sam malo zbunjen tom kombinacijom, ali tada sam obožavao.

- Isto mi je bilo kao i tebi, ali sam se oporavila.

- Drago mi je što sam naletela na ovaj video jer i ja sam se dugo mučila.

- Tako sam ponosan na tebe! Nastavite i zapamtite da nikada ne odustajete. Naravno, ponekad će biti teško, ali verujte mi, oporavak je vredan toga. Mislio sam da neću moći da pobedim u ovoj noćnoj mori.

- I ja proslavljam dan kada sam ustala iz kreveta da pojedem pola vekne hleba sa puterom! - komentarisali su ispod njenog videa.

Znaci i simptomi anoreksije uključuju:

  • propuštate obroke, jedete malo ili izbegavate hranu koja goji
  • lažete da ste jeli i izbegavate da jedete sa drugima
  • nosite široku odeću da sakrijete oblik tela i lažete o tome koliko ste teški
  • uzimante lekova za smanjenje gladi (sredstva za suzbijanje apetita), ili da vam pomognu da idete u toalet (laksativi) 
  • prekomerno vežbate ili se razbolite da biste pokušali da izbegnete debljanje
  • strahujete da ćete dobiti na težini
  • imate rituale kada je u pitanju hrana
  • često se merite
  • verujete da ste debeli čak i kada niste
  • smatrate da niste dovoljno smršali, piše NHS

BONUS VIDEO:

Komentari (0)