Lifestyle

TAJNA ANĐELKINE KAPIJE IZAŠLA NA VIDELO: Obožavaoci "Ranjenog orla" trče u Trebinje, ali se zbog OVOGA ubrzo razočaraju

Turistička organizacija grada je čak obnovila ovu kapiju.

24.07.2024 14:21

TAJNA ANĐELKINE KAPIJE IZAŠLA NA VIDELO: Obožavaoci "Ranjenog orla" trče u Trebinje, ali se zbog OVOGA ubrzo razočaraju
ST/Dragan Kadić, Printscreen/Youtube/Kulturista / Coolturista

Anđelkina kapija predstavlja jednu od najupečatljivijih atrakcija grada Trebinje. Ova kapija je postala poznata širom regiona nakon snimanja kultnih scena serije "Ranjeni orao" ispred malog dvorišta.

Stara kapija koja je postala turistički brend

Stara vrata na oronuloj kući su postala prepoznatljiva nakon što je glumica Sloboda Mićalović prolazila kroz njih u seriji Zdravka Šotre "Ranjeni orao". Iako su unutrašnjost dvorišta i kuće snimani u Beogradu, kapija je postala turistički brend Trebinja. Turistička organizacija grada je čak obnovila ovu kapiju, čineći je nezaobilaznom lokacijom za turiste.

Foto: Marko Edge

Prošlog avgusta je Sloboda posetila ovo mesto


Iako mnogi turisti žele da uđu u dvorište na mesto gde je snimana serija "Ranjeni orao", kapija je zaključana katancem. Na njoj stoji napomena da danas nema nikakvu funkciju i da iza nje nema dvorišta kroz koje je prošla Anđelka. Odmah pored kapije nalazi se i najuža ulica u Trebinju, kojom u seriji Nataša Ninković vozi automobil. Pored toga, tu je i prozor sa kojeg je pokojni glumac Marinko Madžgalj gledao u Anđelku, kao i njegov dućan metražne robe, koji je danas suvenirnica Ćiro.

Poseta Slobode Mićalović
 

Zanimljivo je da je prošlog avgusta glumica Sloboda Mićalović posetila ovo turističko mesto i slikala se pored iste.

- Jednom kad se vratiš, sve će biti deo prošlosti, sve osim moje ljubavi - napisala je tada glumica, ostavljajući svoj trag na ovom kultnom mestu. Anđelkina kapija i dalje privlači veliki broj turista, koji žele da dožive atmosferu omiljene serije i osete deo njenog čarobnog sveta, piše Kurir.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)