Lifestyle

OTAC PRODAO BLIZNAKINJE I RAZDVOJIO IH ODMAH POSLE ROĐENJA: Svaki dan su sanjale isti san i našle se posle 19 godina

Tužna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

15.07.2024 20:21

OTAC PRODAO BLIZNAKINJE I RAZDVOJIO IH ODMAH POSLE ROĐENJA: Svaki dan su sanjale isti san i našle se posle 19 godina
Facebook/Sartania Anno

Gruzijke Ejmi Kvitija i Ano Sartanija su nedavno otkrile da su sestre bliznakinje koje su oduzete od majke pri rođenju i prodate odvojenim porodicama u razmaku od nekoliko nedelja. One su saznale da su jedne od 100.000 beba u Gruziji koje su ukradene i prodate onima koje nemaju decu, piše u izveštaju na BBC.

Ejmi i Ano slučajno su se otkrile zahvaljujući TV emisiji o talentima i TikTok videu. Konačno su se upoznale u Nemačkoj. Zapravo, desilo se to da su njenoj majci rekli da su devojčice preminule, a u stvari ih je njihov otac koji nije ni verovao da su deca njegova, prodao na crnom tržištu. Spojile su se uz pomoć TikToka, tako što je Ano drugarica poslala video sestre uz reči da mnogo liče.

- Uvek sam se osećala kao da nešto ili neko nedostaje u mom životu. Sanjala sam devojčici u crnom koja bi me pratila i pitala me o mom danu - rekao je Ano.

Facebook/Sartania Anno

Gruzijke Ejmi Kvitija i Ano Sartanija su nedavno otkrile da su sestre bliznakinje

Njihovo ponovno okupljanje bilo je deo dokumentarnog filma BBC pod naslovom Geogia’s Lost Children (Izgubljena deca Gruzije). Tokom snimanja, ona je zajedno sa gruzijskom novinarkom Tamunom Museridze saznala da je bilo bezbroj roditelja kojima je rečeno da su im deca umrla pri rođenju, ali se kasnije ispostavilo da su njihova deca prodata parovima čak do SAD-a, Kanade, Kipra, Rusije i Ukrajine. Bilo je zvaničnih pokušaja da se ispita slučaj izgubljene dece, ali niko nije odgovarao. Gruzijska vlada pokrenula je istragu o trgovini decom i razgovarala sa više od 40 ljudi, ali je rekla da su slučajevi "veoma stari i da su istorijski podaci izgubljeni".

Novinarka Tamuna Museridze, koja ni sama ne zna ko su njeni biološki roditelji, takođe je osnovala Fejsbuk grupu pod nazivom Vedžeb – posvećenu pomoći Gruzijcima da se ponovo ujedine sa svojim izgubljenim roditeljima i decom. Ta grupa je pomogla devojkama da se spoje.

Vlada je više od četiri puta pokušala da otkrije šta je dovelo do razdvajanja i pokrenula je 2003. istragu o međunarodnoj trgovini decom koja je dovela do brojnih hapšenja, ali informacija dostupnih javnosti je manje. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)