Telo

Ovaj deo tela otkriva KOLIKO IMATE GODINA

Ako redovno vodite računa o svojoj koži i mislite da je dovoljno negujete tako što licu posvećujete posebnu pažnju, trebalo bi da znate da pojedini delovi tela odaju vaše godine, odnosno mogu da vas učine starijima ako deluju zapušteno.

17.07.2022 18:00

Ovaj deo tela otkriva KOLIKO IMATE GODINA
pexels.com

Većina žena u nezi kože uglavnom fokusira na lice misleći da je ono pravi pokazatelj mladolikosti ili starenja, kakogod to nazvali. Trebalo bi da znate da i drugi delovi tela otkrivaju vašu tajnu, odnosno godine koje želite eventualno da prikrijete. Dermatolozi savetuju da obratite jednako pažnju i na ostatak tela, pogotovo na one delove koji su otkriveni, jer koliko god potencirali lice, oni će vas odati.

Ruke otkrivaju vaše godine

Iako mislite da je dovoljna sasvim obična krema za ruke ponekad i lepo nalakirani nokti i da je to sve što je vašim rukama neophodno, grešite. Dok su u fokusu lice i vrat, ruke budu često zanemarene i nedovoljno negovane. Razni faktori će uticati na njihovo brže starenje, poput čestog umivanja, sunčanja, izlaganja vetru i hladnoći , dezinfekciji. Koža na taj način postaje tanja i gubi volumen.

Ne preterujte sa njihovim pranjem 

Iako dermatolozi i svi stručnjaci preporučuju svakodnevno pranje ruku i po više puta, to može značajno uticati na njihov izgled. Ako pritom  koristite jaka dezinfekciona sredstva i agresivne sapune, sigurno će doći do iritacije ruku. Da biste to izbegli, pronađite blaža sredstva za njihovu higijenu poput nežnih sapuna i nakon toga ih namažite hranljivom kremom koja će ih zaštititi. Sapuni na biljnoj bazi su savršen izbor da zaštitite ruke od iritacije.

pexels.com

Preterano pranje ruku može dovesti do iritacija

Koristite rukavice

Pranje suđa može i ne mora, ali ukoliko čistite kupatilo ili koristte neka dezinfekciona sredstva koja dolaze u dodir sa rukama poput varikine ili sone kiseline, obavezno navucite rukavice koje će ih zaštititi od agresivnih hemikalija.

Zaštitite ruke od spoljnih faktora

Ako vm je zimi hladno, nemojte zavlačiti ruke u džepove kaputa ili jakne, jer možda će ih to ugrejati, ali ne i dovoljno zaštititi od hladnoće i niskih temperatura. Ruke će usled suvoće i iritacije delovati dosta starije pa dermatolozi savetuju da se pobrinete za to i da nosite rukavice. Isto to važi i kada nastupe vrućine. Izlaganje suncu ne znači zaštititi lice i vrat ili noge tokom sunčanja. Ruke zahtevaju zaštitu od UV zračenja pa je neophodno namazati ih kremom sa zaštitnim faktorom.

Nađite dobru kremu za ruke

Kreme na kojima je ph vrednost veća od 7 treba izbegavati. Najbolje rešenje za vraćanje mladolikosti rukama, odnosno čuvanju od starosti su sastojci koji će im dati dovoljnu vlagu, a to su: glicerin, urea, ceramidi i biljna ulja.

pexels.com

Nega ruku je neophodna pa je dobra krema poželjna

Pružite rukama tretman kod stručnjaka

Dermatolozi savetuju da poput tretmana za lice na koje odlaze žene kako bi podmladile kožu, takođe mogu isto to učiniti i sa rukama. Injekcije hijalurona može davati samo stručnjak, a one mogu vratiti volumen rukama i smanjiti vidljivost žila i bora. Ipak, pre svakog tretmana treba se konsultovati sa doktorom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)