Telo

ZBOG OVE STVARI ŽENE IZGLEDAJU NEUREDNO: Jednu grešku Srpkinje često prave, ova pravila Kristijana Diora treba da znate

Evo koja pravila treba da pratimo.

11.09.2024 09:23

ZBOG OVE STVARI ŽENE IZGLEDAJU NEUREDNO: Jednu grešku Srpkinje često prave, ova pravila Kristijana Diora treba da znate
mediadrumimages/TopFoto / Media Drum World / Profimedia

Kristijan Dior, jedan od najčuvenijih modnih dizajnera svih vremena, nekada je istakao šest ključnih detalja koji mogu uticati na to kako žena izgleda i deluje neuredno.

Prema Dioru, ženina privlačnost često dostiže svoj vrhunac između 35. i 40. godine, kada iskustvo i samopouzdanje doprinosi njenom šarmu. On je verovao da ne postoje ružne žene, već samo one koje nisu uspele da istaknu svoju unutrašnju lepotu.

Evo koje greške dizajner ističe kao ključne:

Neoprana kosa

Dior je delio mišljenje sa Koko Šanel da neuredna kosa može ozbiljno narušiti imidž žene. Prljava ili neuredna kosa ne samo da deluje neuredno, već može odati utisak nepoštovanja prema sebi i drugima.

Vulgarnost

Prema Dioru, ženstvenost treba da se ogleda ne samo u odeći, već i u načinu komunikacije i ponašanja. Čak i najlepša haljina ne može kompenzovati vulgarnost u govoru ili ponašanju.

Odeća koja ne pristaje

Dior je smatrao da nepravilno odabrana odeća, bilo zbog loše veličine ili nekvalitetnog materijala, može umanjiti sofisticiranost. Odeća treba da istakne lepotu žene i prikrije eventualne nesavršenosti figure.

Neprikladne cipele

Prema Dioru, cipele su važan deo svakog stajlinga. Mnoge žene zanemaruju njihov značaj, ali pravi dokaz elegancije leži u pažnji posvećenoj obući.

Neuredne šake

Šake su često prvi pokazatelj koliko žena vodi računa o sebi. Čak i najjednostavniji manikir treba biti uredan, sa čistim noktima i mekom kožom, što je lako postići redovnom negom kod kuće.

Neuredna stopala i noge

Negovane noge i stopala su ključne, naročito tokom toplih meseci kada se često nose otvorene cipele i kratke haljine. Održavanje ovih delova tela u dobrom stanju doprinosi celokupnom uticaju ženine elegancije.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)