Telo

IMA 62 GODINE I NE IZLAZI IZ BIKINIJA: Ova baka prkosi mlađima od sebe svojim vatrenim izgledom - a tajna je u ovome!

Sedokosa manekenka dostojanstveno stari.

31.05.2024 18:25

IMA 62 GODINE I NE IZLAZI IZ BIKINIJA: Ova baka prkosi mlađima od sebe svojim vatrenim izgledom - a tajna je u ovome!
printscreen/instagram/silverstorm777

Starenje je proces koji nažalost ne možemo zaustaviti, čak i kada se kod nekog ono reflektuje ranije. Već u 30-im mnoge od nas se suočavaju sa pojavom sede kose i bora. Ovo nije zaobišlo ni Hilari Bitar, profesionalnu manekenku koja polako gazi sedmu deceniju. 

Ona ima 62 godine i živi u Majamiju a na Instagramu je prati skoro 60.000 ljudi. Kao i druge žene i ona se već početkom četvrte decenije suočila sa prvim finim borama zbog čega je ranije počela da se fokusira na zdravlje svoje kože i usporavanje znakova starenja, koliko god je to u njenoj mogućnosti.

Jednostavna nega kože

Kao i većina mladih devojaka i Hilari je tokom dvadesetih godina nosila jaku šminku i nije mnogo brinula o svojoj koži i koristila je neke jednostavne proizvode o kojima se informisala putem časopisa. 

- Koža mi je bila mnogo masna i bila sam zabrinuta zbog hormonskih promena. Jedina stvar koje sam se uvek držala je da ne spavam sa šminkom na sebi. Ali nisam i previše bila fokusirana na negu kože, jer je nega bila jednostavna i nije bilo opcija koje imamo danas - kaže ona za britanski The Sun.

Bitar se preselila u Evropu nakon rođenja sina, gde je kako je objasnila stav po pitanju nege kože bio skroz drugačiji nego u SAD. Nikada nije bilo promocije botoksa i filera kao u njenoj zemlji a poseta kod dermatologa bi se završila njegovom preporukom do koristite neku težu hidratantnu kremu bez obzira da li je ona masna. 

- Uvek sam želela samo hidriranu kožu. Brisanje bora i bilo kakvih znakova starenja mi nije bio prioritet - dodala je ona

Prednost daje prirodnim preparatima

Ova višedecenijska manekenka je otkrila kako izbegava modernu kozmetiku koja se plasira na tržištu za borbu protiv starenja. Više je okrenuta prirodnim sastojcima koji hidriraju njenu kožu i daju joj blistavi sjaj.

Retinol je kako tvrdi grub za njenu kožu pa ga izbegava. Verna je prirodnim kozmetičkim preparatima koji su zasnovani na bilju, cveću i medu a istovremeno vam daju hidrataciju koja vam je neophodna.

Kako neguje kožu?

Bitar otkriva da kožu pre spavanja čisti nežnim sredstvima za čišćenje i da koristi tonik bez alkohola. Nakon toga nanosi bogatu hidrantnu kremu, zatim kremu za oči i serum za trepavice. Voli da koristi valjke za masažu lica jer to povećava cirkulaciju.

Njena jutarnja rutina podrazumeva redovno umivanje, jer ne zahteva nakon noćne nege posebno čišćenje, a nakon toga nanosi toniranu hidratantnu kremu sa SPF-om.

 

Budući da se problemi sa kožom razlikuju s godinama, ova menekenka je za britanski portal priznala da nije verna jednom brendu ali da se drži lakše kreme kao podloge ispod šminke, za razliku od one koju nanosi pre spavanja.

Ostali saveti za lepotu

Ženama ne preporučuje invazivne tretmane lepote. Umesto njih probala je terapiju crvenim svetlom sa maskom na sebi koja je neinvazivna i koristila ju je samo nekoliko meseci ali tvrdi da pomaže. Izbeljivanje zuba za nju je vrlo važno jer s godinama postaju tamniji a osmeh gubi na blistavosti. Sa starenjem trepavice i obrve takođe postaju ređe, zbog čega je ona verna serumu koji koristi za njih.

 

Što se tretmana za lice i kozmetičkih tretmana tiče preporučuje one koji pare i čiste, da bi hidrirali kožu.

Kosa

Od ranih tridesetih i ona se suočila sa sedom kosom i nikada je nije farbala. Nega kose je po njenom mišljenju vrlo bitna za mladalački izgled. Sedu kosu ne povezuje sa starenjem, a kako kaže ne treba se držati koncvencionalnih pravila da kosa bude određene dužine ili boje, seda ili ne, treba svako da pronađe ono što mu odgovara.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)