Telo

UZELA JE ČETKICU OD STARE MASKARE I NAPRAVILA SAVRŠEN MANIKIR: Trik koji ćete odmah poželeti da isprobate! (VIDEO)

Za lepe nokte ne morate uvek da se obratite kozmetičarki.

05.04.2024 15:10

UZELA JE ČETKICU OD STARE MASKARE I NAPRAVILA SAVRŠEN MANIKIR: Trik koji ćete odmah poželeti da isprobate! (VIDEO)
shutterstock.com

Lepi nokti su nešto što se danas podrazumeva, a odlazak kozmetičarki na njihovo sređivanje je obavezna stavka koju jednom mesečno većina žena podrazumeva. Pomama za lepim noktima prisutna je godinama, a kozmetičarke ističu kako i mlađe i starije dame dolaze u salon, pa čak i devojčice koje još nisu završile osnovnu školu. 

shutterstock.com

Većina dama je usvojila kulturu lepo uređenih noktiju

 

Tretman noktiju podrazumeva finansijski izdatak koji vrlo često nije zanemarljiv, opet u zavisnosti od toga kakvu uslugu tražite. Na Instagram profilima mnogih kozmetičkih salona možemo videti najlepše radove i dizajn noktiju, zbog čega većina odlučuje da se prepusti stručnom licu i dobije željeni izgled noktiju.

Ipak, ako ste jedna od onih dama koja bi radije ovog meseca uštedela koji dinar i pokušala da sama sebi napravi atraktivan manikir, to može da odradi u kućnoj režiji vrlo kreativno i besplatno. Na jednoj od Instagram stranica koja promoviše lepe nokte podeljen je savršen trik kako da ulepšate svoje nokte uz pomoć svega što imate u svom neseseru.

 

 

Osnovna podloga na noktima trebalo bi da bude u beloj gušćoj boji. Sve ostalo što je potrebno su neka stara suva i neupotrebljiva maskara, odnosno četkica, kao i zeleni, crveni i žuti lak za nokte. Svaku trećinu maskare neophodno je premazati jednim od tih lakova, a ona prevući četkicom preko noktiju na koju ste naneli belu podlogu. Rezultat je savršen, a nokti izgledaju nesvakidašnje.

Sličan trik koji je kružio mrežama prethodnih dana pokazuje kako na, recimo, tamnijoj podlozi možete da iscrtate "ombre" šljokice, odnosno šljokice koje se prelamaju od gušćih ka ređima, dobijajući tako savršen magičan izgled. Potrebno je da sunđer za sudove isečete na kockice i premažete jednu providnim lakom koji u sebi ima recimo zlatne šljokice, a da zatim njom natapkate vrh noktiju koje ste prethodno premazali nekom tamnijom nijansom koja se osušila u međuvremenu. Za lepši efekat je neophodno da nokti budu duži.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)