Šminka

ŽENE ZAPREPAŠĆENE OTKRIĆEM OD ČEGA JE NAPRAVLJENA TURPIJA: Iskorišćenu i izlizanu više ne moram da bacam! (VIDEO)

Turpija u sebi krije jednu "tajnu", ali izgleda da je to malo koja od nas znala.

08.01.2023 20:30

ŽENE ZAPREPAŠĆENE OTKRIĆEM OD ČEGA JE NAPRAVLJENA TURPIJA: Iskorišćenu i izlizanu više ne moram da bacam! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/tam_just

Lepi nokti su ukras na ženi, a današnje dame im više nego ikad poklanjaju pažnju. Neke rado odlaze kod manikira i prepuštaju se veštim rukama stručnog lica, dok druge to radije rade same kod kuće. Svakako, i u jednom i u drugom slučaju, pripadnice nežnijeg pola koje vole da im nokti izgledaju lepo, znaju da je pribor koji je za njih potreban često veoma zahtevan, te da uključuje razne vrste turpija i alata.

Na tržištu su zastupljene turpije od različitog materijala, te imaju razne površine - od najfinijih do najgrubljih koje se koriste za poravnavanja, oblikovanja, uklanjanja ogrubelih delova ili pal glačanja. Iako ih žene koriste mehanički i ne obraćaju pažnju od čega su napravljene, nekim damama je u trenucima dosade ili viška vremena i to palo napamet. Naime, na TikToku se pojavio snimak s veoma interesantnim otkrićem. 

U njemu je prikazano da turpije nisu napravljene od nekog posebnog materijala, već da je u pitanju obična šmirgla koja se u farbarama može pronaći u različitim oblicima. Ipak, veće otkriće od tog za mnoge od nas jeste činjenica da je klasična turpija zapravo napravljena od slojeva papira šmirgle koji se mogu odlepljivati jedan za drugim kada se onaj gornji izliže i izgubi svoja svojstva. 

- Molim? Stalno sam je bacala! -

- Zezate me? -

- Mora da je ovo laž -

- Znala sam za ovo -

- Više od toga sam šokirana što je to peščani papir -

- Pa, nešto ću ovde i naučiti do moje 30-te - komentarisale su iznenađene korisnice TikToka.

Mnoge žene su se žalile kako nisu kod svojih turpija pronašle slojeve, primetivši da se to verovatno razlikuje od proizvoda do proizvoda. Pojedine su rekle kako je potrebno tako nešto istaći na pakovanju da žene ne bi dolazile u zabunu i bacače turpije ako se one već mogu iskoristiti još koji put.

Neke od njih su nasmejale internet zajednicu rekavši da su to saznale na izmaku pete decenije, te da se na TikToku mnogo toga može naučiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)