Tetka Saveta

RUKE MOGU DA OTKRIJU VAŠE ZDRAVSTVENE PROBLEME: Zagledajte se dobro u dlanove i nokte! (FOTO)

Naučite kako da uočite promene u organizmu jednim pogledom!

25.03.2024 12:20

RUKE MOGU DA OTKRIJU VAŠE ZDRAVSTVENE PROBLEME: Zagledajte se dobro u dlanove i nokte! (FOTO)
Shutterstock

Hiromantija, umetnost čitanja sa linija dlana, može nam otkriti mnogo toga o našem fizičkom zdravlju. Mnogi smatraju da je hiromantija fantastika, ali ruke zaista mogu otkriti mnogo toga o stanju našeg organizma. Promatranjem linija na dlanovima i stanja noktiju možemo dobiti uvid u potencijalne zdravstvene probleme zbog kojih je potrebno da se javite lekaru. Evo četiri načina na koje nam ruke mogu poručiti da treba da poradimo na zdravlju.

shutterstock.com

Gledanje u dlan

Linija života kao pokazatelj vitalnosti

Linija života na dlanu može otkriti dosta toga o vitalnosti i izdržljivosti. Kvalitet ove linije može se odrediti njenom jasnoćom i izraženošću. Ako postoji prekid u ovoj liniji, to može ukazivati na smanjenje vitalnosti. Takođe, ako je linija srca izraženija od linije života, to može značiti da emocije osobe utiču na njenu vitalnost na negativan način. Ova linija počinje u korenu šake i zaobljeno se priža ispod korena palca. 

Zdravlje noktiju kao pokazatelj opšte vitalnosti

Kvalitet noktiju i njihovo zdravlje još jedan su značajan pokazatelj naše trenutne vitalnosti i opšteg zdravlja. Nokti koji su lomljivi, pucaju ili se ljušte mogu ukazivati na probleme u fizičkom zdravlju, dok zdravo ružičasta boja noktiju može biti pokazatelj dobrog zdravlja.

shutterstock.com

Nokti su takođe bitan pokazatelj zdravlja

Boja noktiju 

Prirodna boja noktiju može ukazivati na različite zdravstvene probleme. Na primer, crvena boja noktne ploče može sugerisati na visok krvni pritisak, dok žuta boja može značiti slabost jetre ili žučne kese. Ove boje noktiju mogu biti indikacija za potencijalne zdravstvene probleme koje treba istražiti. 

"Linije stresa" kao pokazatelj emocionalnog stanja

Vodoravne linije na dlanovima, poznate kao "linije stresa", mogu ukazivati na emocionalna previranja i loše emocionalno stanje. Ako primetite ove linije, može biti korisno potražiti stručnu pomoć kako biste unapredili svoje mentalno zdravlje i prevazišli stresne okolnosti, a o tome piše i portal Tajms of Indija.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)