Telo

DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG NJENIH NOGU: Atraktivna lepotica mišićima lomi lubenice, zovu je kraljicom kvadricepsa(FOTO)

Renki Đovani iz Majamija postala je zvezda na društvenim mrežma i hrabri žene da vole svoje tele takvo kakvo jeste.

18.05.2023 13:00

DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG NJENIH NOGU: Atraktivna lepotica mišićima lomi lubenice, zovu je kraljicom kvadricepsa(FOTO)
Printscreen Instagram/rahkigiovanni

Renki Đovani je fitnes influenserka i žena koja promoviše ljubav prema sopstvenom telu. Kako tvrdi, ima najdeblje i najjače noge na Instagramu i u stanju je, verovali ili ne, da butinama smrska lubenicu kao od šale.

Ona ima stotine hiljada fanova na društvenim mrežama koji je zovu kraljicom kvadricepsa. Kako je rekla za britanski San, njen život se iz korena promenio kad je rodila sina.

Ponosna na sebe

Renki živi u Majamiju i na društvenim mrežama ohrabruje devojke i žene da prihate i zavole svoje telo takvo kakvo jeste. Iako redovno trenira, ne izgleda kao model, naprotiv.

Kako je naglasila, ne dozvoljava da je definiše tuđe mišljenje i gura svoju priču. Još u školi su je stalno zadirkivali da je "prevelika" i previše mišićiva zbog čega je pre osam godina krenula u borbu za osnaživanjem svog mentalnog i fizičkog zdravlja.

- Oduvek sam odstupala od standarda lepote što je u jednom trenutku dovelo do mog poremećaja u ishrani. Počela sam da treniram u teretani i onda sam doživela prosvećenje. Umesto da se stidim svog mišićavog tela i ogromnih butina, shvatila sam da treba da budem ponosna na sebe - rekla je Renki.

Kako je istakla, kad je počela da se bavi fitnesom shvatila je da nema nikog sličnog njoj i upravo ta različitost je postala njen najjači adut.

- Niko nije želeo da bude debeo i fit, svi su izabrali da budu vitki. Zato sam odlučila da razbijem barijere i promenim fitnes standarde - rekla je ona.

Njeno samopouzdanje je raslo iz dana u dan, a trenirala je svakodnevno po dva sata. Koliko joj dobro ide govori i podatak da samo na Instagramu ima više od 760.000 pratilaca zbog čega je postala vrlo tražen lični trener. Treninge drži onlajn i preko svog Jutjub kanala.

Uči od sina 

Kako je objasnila Renki, ona ne ide na sagorevanje masti i gubitak kilograma. Njeni treninzi su izuzetno intenzivni i svode se na podizanje tegova manje težine ali uz veliki broj ponavljanja kako bi dobila što veće mišiće, posebno nogu.

Masivne, mišićave noge su njen zaštitni znak zbog čega je zovu i kraljica kvadricepsa koje ona s ponosom pokazuje. 

Često naglašava da se sve promenilo kad je rodila sina.
- Kad sam postala majka moj svet se promenio onako kako nisam mogla ni da zamsilim. Odjednom sam morala da brinem o drugom životu, da gledam svoje dete kako raste i uči, da se snalazim u izazovima koje donosi majčinstvo. Od kada imam sina , stalno učim ne samo o tome šta znači biti mama već i o sebi kao osobi - iskrena je ona.

Renki je otkrila da je uz trogodišnjeg sina naučila stvari za koje nije verovala da je moguće da postanu deo nje.

- Sin me je naučio strpljenju. Nikad pre nisam bila strpljiva osoba, niti sam mogla da zamislim da ću ikad u životu imati strpljenja koliko imam sad - zaključila je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)