Telo

OVAKVE NOKTE MORATE IMATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Verovali ili ne, možete da ih uradite i same i to veoma lako (FOTO)

Više nego ikada žene posvećuju pažnju noktima jer predstavljaju ukras na njihovom telu i pokazatelj su koliko one brinu o sebi.

28.12.2022 10:23

OVAKVE NOKTE MORATE IMATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Verovali ili ne, možete da ih uradite i same i to veoma lako (FOTO)
Shutterstock

Imate plan za frizuru i šminku za najluđu noć, ali za nokte niste pronašle ni vreme da posetite kozmetičara, a nemate ni ideju kako biste mogle da ih dekorišete. Budući da su Nova godina i božićni praznici propraćeni pahuljama i šljokicama, možda biste mogli da razmislite i o takvim motivima na noktima, što preporučuju i svetski poznati manikir umetnici. Oni savetuju da u duhu božićnih praznika budu i vaši nokti - veseli i šareni.

Srebrni manikir

Poznata manikirka Rejčel Afel Glas preporučuje diskretno premazane nokte providnim lakom koji će na vrhu biti dekorisani srebrnim i svetlucavim gelom ili lakom. To je klasičan zimski izgled noktiju, a najbolje od svega jeste i to što takav izgled ne zahteva prevelike veštine, te ga možete same naneti. Jednostavni, a opet svečani izgled, možete postići koristeći traku za manikir, tako što ćete ručno obojiti vrh noktiju. Elegantni i prefinjeni nokti u duhu praznika, odgovaraće svakom vašem autfitu.

Pastelne pahuljice

Pastelni izgled noktiju prožet pahuljicama je pravi način da praznične dane dočekate u punom sjaju. Podlog je da bi oni mogli da budu u beloj žele nijansi, odnosno poluprovidnoj. Ukoliko niste dovoljno spretni da ručno iscrtate pahuljice četkicom, manikirke preporučuju pečate za nokte s tim motivima, a zatim da preko pahulja opet nanesete providni lak. 

Bombonice

Ovaj praznični manikir ima vesele note jer na njemu su oslikane bombone. Ukoliko želite takav veseli dizajn, sve što je potrebno jeste da dobro pripremite nokte i premažete ih providnim lakom ili crvenim na one prste koje želite u toj boji. Nokte koje ste premazali providnim lakom možete na vrhovima prelakirati crvenim, ali i ukrasiti naslikanim bombonama i belim pahuljicama.

Monohromatski praznični nokti

Ukoliko ste ljubitelj minimalstičkog stila za koji vam nije neophodan ni poseban trud, izaberite monohromatski dizajn noktiju. Važno je da izberete pet do deset nijansi koje su slične i da svaki nokat obojite u svoju nijansu. Najbolje je odabrati boje iz iste palete, na primer nekoliko nijansi roze ili crvene, sa onom najjačom koja se ističe. 

Irvasi i pahulje

Iako ti nokti deluju pomalo nezgodno i teško za odraditi, zapravo je njihovo lakiranje veoma jednostavno. Potrebno je naneti crvenu podlogu na nokte, a zatim, kada se osuši lak, staviti traku vinilnih šablona za nokte preko kojih ćete premazati beli lak i odmah ga ukloniti. Sve to možete zaokružiti završnim slojem providnog laka za nokte. 

Zimske čarolije na noktima

Ukoliko ste u potrazi za najjednostavnijim prazničnim dizajnom noktiju, samo idite na minimalistički stil i nalakirajte nokte u zimsko belu boju poput snega. Možete se opredeliti za tri sloja željene bele i to od kremasto bele, zatim potpuno bele. koja daje dramatičan izgled, i na kraju svetlucavo belu koja daje simpatični praznični izgled vašim noktima. Kako su ponovo u modi "čupavi" nokti, nakon prvog sloja četkicu možete umočiti u šljokice i time lakirati još jedan sloj. Efekat će biti fantastičan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)