Telo

OVO JE NAJJAČA DEVOJKA NA SVETU: Zvali su je devojčica Herkules, a evo kako izgleda danas! (FOTO/VIDEO)

Varja Akulova je uspela sa svega 10 godina da prevrne oca od 100 kg, a on veruje da u familiji imaju poseban gen koji je njegovoj naslednici dao takvu snagu.

26.11.2022 16:01

OVO JE NAJJAČA DEVOJKA NA SVETU: Zvali su je devojčica Herkules, a evo kako izgleda danas! (FOTO/VIDEO)
Foto: Facebook

Varja Akulova (30) postala je poznata još kao tinejdžerka kada je uspela da podigne težinu 4 puta veću od sopstvene, uprkos tome što nije imala vidne mišiće. Akulova je rođena u malom ukrajinskom rudarskom gradu Krivoj Rog u Varji, u porodici Urija i Larise. Njeni roditelji su prvi put primetili neobičnu ćerkinu snagu kada je bila devojčica od tek nekoliko godina, pa je počela da se nadmeće i pobeđuje na takmičenjima u dizanju tegova sa svega 7 godina. Kada je napunila 10, uspela je da prevrne oca Urija tokom rvanja. To je već bio jasan pokazatelj njene neverovatne snage.

Varja je ubrzo dobila nadimak "Herkules devojka", a zvali su je i "najjača devojka na svetu". 

Uri kaže da je njegova ćerka već sa 12 godina bila jača od njega i veruje da njegova strana porodice ima redak gen snage koji malo ko drugi ima. 

Varja je bila prilično sitna i niska, a za obroke je redovno jela uglavnom kuvane makarone, budući da njena porodica nije imala maltene ni čime da se prehrani. Njena ishrana se s godinama poboljšala, a ona je vremenom u ishranu ubacila i jaja i meso, kao i čašu mleka dnevno. Otac joj je dozvoljavao da na treninzima iskoristi isključivo 75 odsto snage, kako se nikad ne bi preopteretila i ugrozila zdravlje. Trenirala je akrobaciju, boks, rvanje i cirkusko žongliranje. 

Devojčicin otac Uri se zapravo nadao da će se pridružiti cirkusu sa svojim još nerođenim detetom, ali planovi su se brzo promenili kada se ispostavilo da je njegova žena na svet donela devojčicu, a ne dečaka. 

Budući da je Varja kasnije i počela da nastupa u cirkusu, izgleda da se tatina davnašnja želja i ostvarila. Ona tako sada redovno diže koleginicu i to sa izuzetnom lakoćom. Varja ipak i dalje ne izgleda kao da poseduje neverovatnu snagu. Iako je uključila i meso, jaja i mleko u ishranu i redovno vežba, to se po njenoj konstituciji ne može reći.

- Volela bih da izgledam jako i snažno poput mog oca. Oduvek sam zamišljala sebe kao neku ženu od 190 cm i 100 kg. Ipak, ne uzimam steroide, samo multivitamine - odgovorila je Varja, a preneo San.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)