Šminka

U MODU SE VRAĆAJU OBRVE HOLIVUDSKE DIVE KOJA JE PLENILA LEPOTOM! Da li biste se usudile da ih nosite posle više od pet decenija?

Kompletna šminka na licu nepotpuna je bez dobro stilizovanih obrva, a stručnjaci za šminku najavljuju da se u modu vraćaju one koje će nositi samo hrabre dame.

24.04.2022 21:00

U MODU SE VRAĆAJU OBRVE HOLIVUDSKE DIVE KOJA JE PLENILA LEPOTOM! Da li biste se usudile da ih nosite posle više od pet decenija?
Tanjug/AP

Legendarna holivudska lepotica Odri Hepbern bila je oduvek inspiracija mnogim kreatorima, a ženama je uzor za eleganciju i stil. Nosila je čuvene „lutkaste“ haljine i ne postoji žena koja taj komad ne bi ispratila, kao i način na koji se Odri šminkala i ponašala u kompletu.

Okrugle prepoznatljive oči sa jasno iscrtanim linijama ajlanera, bio je njen pečat, kao i kratke šiške koje je uvek nosila. Međutim, stručnjaci su pronašli još jedan njen adut kojim je plenila, a to su guste podignute obrve koje su naglašavale prodoran pogled čuvene glumice.

- Odri obrva je kompletna, bez podignutog luka i to je moderan izgled koji stvara utisak podignutih i otvorenih očiju - kaže šminkerka Šeril Rajl za magazin El, navodeći kako je upravo takav oblik sada poželjniji nego ikad.

U pitanju je tip obrva koji nema luk već su obrve same po sebi postavljene visoko, što vizuelno podiže i oči. Prema rečima Rajlove, njihov oblik potpuno pristaje svim damama, bez obzira na oblik lica, a posebno pristaju onima sa sa sitnijim očima.

Ovaj stil danas neguju Kendal Džener, Lili Kolins i Zoi Krevic, kao i mnoge druge dame, i time poručuju da tanke obrve još nisu dobrodošle na mejkap sceni.

 

Efekat Odri obrva postiže se lako i to tako što se popune mesta gde nedostaju dlačice. Luk na obrvama treba minimalizirati i vizuelno poravnati, koristeći olovku za obrve tačno ispod mesta gde rastu dlačice. Na kraju, ceo izgled obrva treba upotpuniti prozirnim gelom koji se na njih nanosi i na kraju se samo začešljaju prema gore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)