Šminka

KAKO DA ZA 15 SEKUNDI "SKINETE" 10 GODINA? U jednoj sitnici se krije tajna mladalačkog izgleda

Uz minimalan trud do maksimalnog efekta.

23.08.2024 17:20

KAKO DA ZA 15 SEKUNDI "SKINETE" 10 GODINA? U jednoj sitnici se krije tajna mladalačkog izgleda
shutterstock.com

Sa godinama menja se naša fizionomija, i ako niste pristalica botoksa i drugih metoda veštačkog zatezanja lica, preostaje vam da se oslonite na druge metode za podmlađivanje. A profesionalni šminkeri ističu da je izbor prave boje karmina najvažniji posle 40. godine. 

Boja karmina može biti ključna kada je reč o postizanju mladalačkog izgleda, a izbor pogrešne nijanse može dodatno naglasiti tanke usne i fine linije oko usana.

Svetle nijanse poput crvene ili narandžaste često ne daju željeni efekat, naročito kod osoba sa tanjim usnama. Sa godinama, usne često postaju tanje i manje pune, pa je važno odabrati boju karmina koja će odgovarati tonu kože i istovremeno izgledati prirodno.

Idealna boja karmina za mladalački izgled

Klasični ton ružinog drveta, duboko roze sa blagim smeđim podtonom, smatra se idealnom bojom karmina za većinu ljudi. Važno je napomenuti da ova boja može varirati u nijansama i tonovima, u zavisnosti od individualnog tona kože.

Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

Važno je i koliko ruža stavljate

 

Takođe, tekstura karmina igra važnu ulogu - kremasti ruževi blistave teksture obično imaju najbolji efekat za postizanje mladalačkog izgleda.

Pravi način za nanošenje ruža za usne

Previše mat karmina može učiniti da usne izgledaju tanje, dok izuzetno sjajni sjajevi mogu da naglase fine linije oko usana. Zato, odabirom ružičastih tonova koji odgovaraju tonu kože i kremaste formulacije, možemo da dobijemo osvežen i podmlađen izgled usana.

Uz pravilno odabrani karmin, svaka žena može postići mladalački izgled usana i celokupnog izgleda lica. Važno je eksperimentisati sa bojama i formulacijama kako biste pronašli savršen karmin koji će vam pružiti svežinu i mladolik izgled.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)