Šminka

MUŠKARAC JE POČEO DA NAVIJA KOSU, A POTOM I DA SE KOMPLETNO ŠMINKA: Reakcija ove žene će vas nasmejati do suza! (FOTO/VIDEO)

Glumac Džerad Leto i pevač grupe Maneskin Damijano Davi su oni koji se na sceni često pojavljuju kompletno našminkani, međutim, čini se da je to i dalje neobično za "obične" muškarce.

04.04.2023 19:01

MUŠKARAC JE POČEO DA NAVIJA KOSU, A POTOM I DA SE KOMPLETNO ŠMINKA: Reakcija ove žene će vas nasmejati do suza! (FOTO/VIDEO)
instagram-printscreen

Kompletno šminkanje u vidu čišćenje kože, toniranja, nanošenja prajmera, korektora, konturisanja, nanošenja rumenila i docrtavanja obrva za mnoge muškarce zvuči kao zadatak iz nuklearne fizike. Međutim, tu su i oni pojedinci koji retko kad izlaze iz kuće bez bar minimalne šminke i frizure i smatraju da mejkap nije nešto što je namenjeno samo ženama, već da i oni imaju pravo da se ulepšaju

I dok su nekad u potrazi za hidratantnom kremom zavirivali u policu svoje partnerke u kupatilu, muškarci to više ne moraju da rade jer je na tržištu sve više uniseks proizvoda za negu ili baš specijalno pravljenih za njih. Osim toga, sve je više i onih muškaraca koji se uključuju u kozmetičku industriju, pa im nije problem da svakodnevno koriste korektor, puder, boju za obrve, pa čak i maskaru. Takođe, oni ne pozajmljuju alate za šminkanje i mejkap proizvode od devojaka, već imaju one specijalno pravljene za njih. 

Snimak koji je postao viralan na Instagramu prikazuje muškarca koji je sam po sebi dovoljno lep i najverovatnije je da bi 90 odsto muškaraca s njegovim lice i telom samo otišlo pod tuš i već bili spremni za izlazak, ali ne i on.

On, naime, počinje dan tako što navija lokne figarom kako bi dobio frizuru kao sa snimanja za modni časopis. Posle savršene frizure on počinje da se šminka, pa tako osim kreme i labela koristi i puder, korektor, bronzer, olovku kojom docrtava obrve, a potom senči vrat i bradu. Žena koja je gledala njegov snimak je na kraju samo zbunjeno ostavila telefon, a usledilo je blizu 400.000 sviđanja i više od 12.000 komentara.

- Meni je tako lepo kada se čovek brine o sebi i može da izgleda kao grčki bog. Bilo bi bolje da svi to rade - 

- Pa kako je slatko ispalo i sve izgleda prirodno, šta je sve toliko razbesnelo? -

- Mnogo bolje izgleda nego da je ćelav, oniži sa stomačinom! Ovo je lep i negovan čovek -

- Možda su puder, korektor i olovka suvišni, ali po meni je ovo normalno. Elegantna frizura zahteva stilizovanje, balzam za usne je takođe normalan, kao i krema ako je koža suva -

- Mislim da je ovo za muškarce previše, žena je ta koja treba da bude doterana i lepa, a ne da bude u senci narcisoidnog tipa -

- Bio je njihov red da pitaju: "Ljubavi, pozajmi mi svoj korektor, moj je gotov" -

- Žao mi je dušo, ali moraš da sačekaš da stavim bar puder - ređale su se podeljene reakcije. 

Inače, interesantno je spomenuti da je pre godinu i po dana vrata svojim kupcima otvorila londonska parfimerija "War Paint for Men", prva prodavnica sa šminkom za muškarce. Osim šminke, u njoj se prodaju i proizvodi za brijanje i stilizovanje brade, a cilj je ponuditi muškarcima veći izbor za ličnu negu i osnovnu šminku. 

- Muškarci su već godinama na putu feminizacije. Pogledajte samo sva ta izdepilirana tela, savršeno izbrijana lica, nežne ruke. Pogledajte veličinu muških torbi poznatih brendova, sve su pune skupih krema i raznih mirišljavih bočica - napisao je novinar Dejli Mejla koji je posetio pomenutu prodavnicu.

U prilog njegovim navodima ide i statistika koja kaže da se svaki 20. Britanac sada svakodnevno šminka, dok svaki 5. to radi jednom nedeljno. Predstavnik VIP ličnosti koji je iako našminkan, nalakiranih crnih noktiji i na štiklama zaveo dame širom sveta, a pritom je strejt, jeste prošlogodišnji pobednik EvrovizijeDamjano Davi. On je najzaslužniji za to što je grupa Moneskin donela pobedu Italiji pesmom "Zitti E Buoni", dok je od poznatih glumaca to svakako Džerad Leto

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)