Moda

U štiklama CEO DAN ili CELU NOĆ? Evo kako da vam bude udobno

Ako ste barem jednom u životu provele nekoliko sati na potpeticama, znate da je jedan od najboljih ženskih osećaja kada izujete cipele nakon dugog stajanja na njima. Da biste opušteno uživale celu noć plešući u štiklama, evo sjajnih trikova koji će vam pomoći u tome.

17.07.2022 19:00

U štiklama CEO DAN ili CELU NOĆ? Evo kako da vam bude udobno
shutterstock.com

Verovatno ste od onih koje su zavidele mnogim damama kako nekad ceo dan izdrže na potpeticama. Posmatrali ste neku devojku na proslavi i divili se njenoj izdržljivosti i otmenom stavu koje je imala, uprkos tome što je stajala na štiklama od 10 pa i više centimetara.

Ako ste kupile novu obuću kojoj niste mogle da odolite, a pritom ste gošća ili možda mlada na venčanju ili ste jednostavno pozvane na neku proslavu, verovatno vam se po glavi mota misao: kako izdržati u ovim lepoticama?

Koja god da je obuća u pitanju, sandale ili salonke, po vrućini je vrlo verovatno da će vam se noga znojiti te da će šetati u cipelama, kolikogod bio tačan broj koji nosite. To može da rezultira žuljevima koji ne samo da će vam smučiti dan za koji ste se posebno pripremale, već nećete moći sličnu obuću da nosite narednih dana, ako ne i nedelja.

Da biste plesale celu noć i imale utisak da ste u baletankama, a ne u tim glamuroznim štiklama za koje ste dali poslednje pare, imamo savete kako da izbegnete noćne more sa žuljevima i oticanjem nogu.

pexels.com

Udobna a glamurozna obuća san je svake žene

Stavite ih u frižider

Nova obuća je još čvrsta i nerazgažena, pa je stavljanje u zamrzivač jedan od tajnih trikova koji će pomoći da zaobiđete žuljeve i trenje u cipelama. Hladnoća pomaže koži da se opusti pa će one biti fleksibilnije.

Hodajte u obući

Ovo je već poznati i uigrani trik koji barem kod većine „pali“, a ne zahteva neki poseban napor. U pitanju je hodanje po kući u obući koju ćete nositi da bi se noga privikla na kalup i potpeticu, te će vam biti lakše kada ih budete obule. Neki preporučuju da se prethodno umočene čarape u toplu vodu navuku prilikom hodanja u štiklama po kući.

 

 

Hidratantna krema i bebi puder

Hidratantna krema može značajno da pomogne prilikom rešavanja problema neudobnosti novih cipela. Namažite jednostavno stopalo kremom i izbeći ćete žuljeve. Isto važi i za bebi puder. I on može biti spasilac u kritičnim situacijama sa obućom jer se noga znoji, a on može sprečiti trenje i nastanak žuljeva.

 

 

Ulošci za cipele

Jedna možda od najboljih metoda su ulošci ili jastučići koji se mogu svuda kupiti i koji efikasno pomažu u izdržavanju na potpeticama i sprečavaju bolne žuljeve i oticanja nogu. Ako ih stavite u cipele, plesaćete celu noć bez problema.

Dezedorans

Ako ste ga poneli da bi sprečili klasično znojenje, znajte da je efikasan i da će to isto učiniti i za vaša stopala. Da ne bi došlo do trenja i nastanka žuljeva dok se stopalo znoji, treba naneti dezedorans koji će uspešno zaustaviti ovakve nezgodne situacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)