Moda

ŠOK ZA TRADICIONALISTE: Novi trend među mladama venčanica u ovoj boji!

Crna venčanica je posle pandemije stigla na velika vrata budući da mlade sada žele nešto netipično i više komercijalno, tako da je došao trenutak da se i one ubace u regularnu prodaju, ili se jednostavno odlučite za obe verzije na svoj veliki dan!

18.05.2022 14:30

ŠOK ZA TRADICIONALISTE: Novi trend među mladama venčanica u ovoj boji!
shutterstock.com

Tradicionalno belu venčanicu ozbiljno preti da ukloni sa trona konkurentska crna venčanica.

Smatra se da mlada ne želi svoju haljinu sa venčanja koju je papreno platila da obuče samo jednom u životu.

Ona želi prelepu i unikatnu haljinu, ali koju će moći da ponese još neki put i na drugim svečanostima.

Među trendovima venčanja koji se zahuhtavaju posle pandemije prodavci su primetili još veći porast interesovanja kupaca za crnim venčanicama.

Prema Gugl pretragama u poslednjih 12 meseci žene su češće pretraživali upravo crne haljine za venčanja.

Crna venčanica je septembra i oktobra 2021. godine tražena na Guglu više od bele, a to prenose istraživanja.

- Ovo je trenutno naš najomiljeni trend i volimo ga. Crne haljine su šik i dramatične - rekla je Laura McKeever, PR menadžer David's Bridal u Amrici.

Ovaj trend je od prošle godine toliko uhvatio zalet da će David's Bridal, koji je prethodnih godina radio crne venčanice isključivo po narudžbini, ove jeseni prvi put ponuditi crne verzije svojih haljina za venčanje i u regularnoj prodaji.

Dok ne stignu i u prodavnice, kupci već mogu da naruče neke od crnih venčanica putem njihovog sajta.

- Koncept onoga što se smatra tradicionalnim je evoluirao. Pandemija je uticala i na ovu promenu. Počeli smo da uviđamo ovo još 2021. godine kada su parovi želeli da izbace tradicionalna pravila iz svog venčanja. Neveste koje su morale da odlože svoj veliki dan zbog korone sada žele da njihov ceremonijal bude jedinstven. One žele haljinu iz svojih snova tog dana, a ne onu koji im tradicija nalaže. Biraju neobična, unikatna mesta, nose patike na elegantne haljine i imaju kamione sa hranom na svom venčanju - istakla je Lautra, a prenosi CNN.

- U drugim kolekcijama hajina koje ponovo nisu bele, neveste se okreću onim venčanicama u boji šampanjca, plavim, ljubičastim i crvenim haljinama. Uz ovaj trend i David's Bridal je ove godine povećao izbor venčanica u netipičnim bojama za 30%, u odnosu na 10% prošle godine - rekla je je McKeever.

Ona je dodala da je dosadašnje iskustvo prodaje dokazalo da neveste češće biraju crnu haljinu za jesenja i zimska venčanja, ali sada crna venčanica može biti vanvremenska opcija tokom cele godine.

Azazie, veliki onlajn prodavac venčanica i dodataka za svadbene svečanosti, saopštio je da je već udvostručio broj crnih venčanica koje je do sada prodao u 2022. godini u odnosu na prošlu godinu.

- Za neke neveste bela je zastarela, neoriginalna i boja koja nije baš zahvalna za svaku figuru. Crna aludira na stari holivudski glamur crvenog tepiha - rekao je Ranu Kolman, Azazijev šef marketinga.

Iako je bela venčanica i dalje najpopularniji izbor, neke neveste žele da imaju mogućnost oba izbora. One će nositi belu haljinu na ceremoniji sklapanja braka i elegantnu crnu na večernjem prijemu.

- Industrija venčanja se prilično sporo kreće u pogledu novih trendova. Ovo se sada samo od sebe pojačava, svi smo iznenađeni jer trendovi mogu ostati najmanje 5-10 godina - navode stručnjaci za proučavanje venčanja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)