Moda

STAKLENE TORBE SU APSOLUTNI HIT! Verovali ili ne, i to je moguće, pogledajte da li mogu da se slome!

Iako su predviđene da naše dragocenosti čuvaju daleko od znatiželjnih pogleda, postoje torbe koje su napravljene od stakla, a evo ko ih sve nosi.

09.05.2022 11:00

STAKLENE TORBE SU APSOLUTNI HIT! Verovali ili ne, i to je moguće, pogledajte da li mogu da se slome!
instagarm/home.in.heven

Tašna je osmišljena da prvenstveno u nju stavimo sve ono što nam je neophodno da ponesemo sa sobom. Tokom vekova, decenija i godina, menjala je svoj izgled, a vremenom, kako se čini, i svrhu.

Postoje razne varijacije današnje tašne, a ukoliko ste mislili da je krajnje nemoguće da ona bude od stakla, prevarili ste ste se.

Najnoviji modni trend, koji je postao sve zastupljeniji, pokazuje da je staklena tašna apsolutni hit ove sezone, a kako stvari stoje, tek će postati zastupljena.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HEVƎN (@home.in.heven)

Staklene tašne deluju na prvi pogled nepraktično i to iz dva razloga. Prvi je sam materijal, koji je, podrazumeva se, lomljiv i sklon oštećenju, a drugi je što bi svi imali uvid u to šta nosimo unutra.

Ipak, pevačica Dodža Ket je u martu ove godine na dodeli Gremi nagrada prošetala crvenim tepihom verziju Kopernijeve torbe „Svipe“ s plavim odsjajem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Kasnije se i Kim Kardašijan pojavila na "Revolve" festivalu 2022. u Kaliforniji noseći srebrnu metalik verziju iste torbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dani Levi (@superrrdani)

Kajli Džener je na premijeri njihove nove porodične serije nosila takođe providnu tašnu, čineći tako proizvode "Kylie Cosmetics" vidljivim, što joj je i bio cilj.

Ipak, tek otkako je nova "It-torba" viđena u martu tokom Kopernijeve revije za jesen 2022, i to na manekenki Điđi Hadid, mnoge poznate ličnosti pohrlile su u prodavnice ne bi li našle tu krajnje čudnu verziju aksesoara. Tako su i gugl pretrage od marta za "staklene tašne" porasle na najviši nivo u istoriji pretraživanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HEVƎN (@home.in.heven)

Inače, popularna torba je rezultat saradnje između Kopernija i studija za staklo "Heven", odnosno umetnika za stakla iz Bruklina, Džoša Rajfa. Nastala je od duvanog stakla, a umetnici Piter Dupont i Breana Bok koristili su deblji materijal nego što to obično rade da bi torba bila izdržljiva i jaka.

- Morali smo da ga izbušimo i otvorimo makazama. Bilo je teško napraviti taj oblik. Tokom čitavog procesa, umetnici su pokušavali da prevedu praktičnost svojih uobičajenih kreacija od staklenog posuđa, koje uključuju rogate vaze i drugu opremu za dom. Naši komadi uvek imaju funkcionalnost i to je jedna od filozofija iza onoga što radimo sa "Hevenom“ - rekao je suosnivač studija Peter Dupont, a preneo portal "refinery29.com".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HEVƎN (@home.in.heven)

Takođe, oni koji su je napravili, tvrde da je torba funkcionalna.  

- U nju možete da stavite telefon i novčanik - naveo je tim stručnjaka koji ju je napravio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HEVƎN (@home.in.heven)

Međutim, ne znamo da li je to dovoljno da staklene tašne dobiju etiketu funkcionalne.

Znamo da je ne možemo poneti ni na jedno drugo mesto sem na svečanost ili u noćni izlazak, a čak i tada idemo na rizik da nam je neko od gostiji okrzne, ili jednostavno razbije, što je, iako bi se pomislilo da se pronašlo rešenje da ona bude nesalomiva, i te kako moguće.   

Drugim rečima, ove torbe mogu isključivo biti modni dodatak i senositi na crvenom tepihu u retkim situacijama koje su "običnim smrtnicima" krajnje nedostupne.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)