Zanimljivosti

MERILIN MONRO SE VRATILA! Svet je zanemeo zbog nje, smršala je sedam kilograma zbog haljine! (FOTO)

Njujork je sinoć bio sedište mode i stila budući da se na prestižnom događaju Met Gala okupio sam krem šoubisniza, a posebnu pažnju privukla je i ovog puta poznata starleta Kim Kardašijan.

03.05.2022 10:13

MERILIN MONRO SE VRATILA! Svet je zanemeo zbog nje, smršala je sedam kilograma zbog haljine! (FOTO)
Tanjug/AP

Kada neko kaže Met Gala, prva pomisao je raskošan crveni tepih i na njemu prelepo odeveni, bogati i slavni ljudi koji na sebi nose najprestižnije i najekstravagantnije kreacije poznatih svetskih dizajnera. Tema ovogodišnje Met Gale bila je "U Americi: Antologija mode", a zvanicama je rečeno da im inspiracija bude Pozlaćeno doba, period sa kraja 19. veka, koji je uneo brojne ekonomske promene u američko društvo.

Kao i uvek, neki su rešili da se pridržavaju teme, dok su se drugi odlučili za slobodnu interpretaciju, te su kriterijumi za sastavljanje spiska najbolje i najgore odevenih bili dvojaki. Prvi se odnosio na odgovor na temu, a drugi na to koliko je ko dobro i skladno izgledao.  

1. Kim smršala 7 kilograma zbog haljine

 

 

Kim je nadmašila samu sebe jer je ponela remek-delo holivudske mode - originalnu haljinu koju je Merilin Monro nosila kada je predsedniku Džonu Kenediju otpevala čuveno “Happy Birthday, Mr President!”. Radi se o komadu iz 1962, a Kim je morala da smrša više od 7 kilograma da bi u nju ušla. Kreator haljine je bio Žan Luis, a ovaj komad prekriva više od 6 hiljada ručno ušivenih kristala. Kim je takođe za tu priliku izblajhala kosu kako bi delovala sličnije čuvenoj platinsatoj plavuši, a sve je začinila visećim minđušama i krznenim ogrtačem. Pit je pored svoje drage blistao u klasičnom crnom odelu s tankom kravatom i lakovanim cipelema i svom prepoznatljivom detalju, upadljivim naočarima za sunce.  

2. LaLa Entoni

Ova američka televizijska ličnost i bivša supruga košarkaša Karmela Entonija je po mnogima jedina koja je ispratila temu ovog događaja i oduševila je sve svojim autfitom. Odlučila se za bordo svilenu haljinu dizajnera Lakvana Smita i cipele od identičnog materijala i boje. Ipak, šešir koji je nosila je bio apsolutno najupečatljiviji i replika šešira koji su dominirali američkom modom na kraju 19. veka. On je delo dizajnerke Lorel Devit, a celu kombinaciju je dopunila čarobnim minđušama i dijamantskim narukvicama dizajnera Dejvida Jurmana.

3. Kloi Kardašijan 

Kloi Kardašijan je blistala u zlatnoj pripijenoj haljini sa visećim perlicama, crnim ogrtačem i elegantnim dugačkim crnim rukavicama od satena. Njena kombinacija podseća na remek-dela zlatnog doba Holivuda, uz neodoljivu “Moskino” haljinu i glamur elegantnih detalja. Ostatak kombinacije je bio svede, jer se odlučila za neupadljive minđuše i zalizanu plavu paž frizuru kako bi autfit došao do izražaja. Svaka čast!

4. Kris Džener

Kris Džener je bila pravo iznenađenje večeri. Čuvena mamadžerka se pojavila na Met Gali sa svojih 5 ćerki, ali mora joj se odati priznanje da je izgledala bolje bare mod polovine njih. Kris je zadivila crveni tepih u pastelno žutoj asimetričnoj haljini, koja pada preko jednog ramena. Rubovi ovog divnog komada dizajnera Oskara de la Rente su bili ukrašeni kristalima, koje je ona dodatno istakla torbicom kompletno prekivenom kristalima. Dodala je tome i srebrne sandale, bele elegantne rukavice i viseće žute minđuše i postigla pun pogodak. Ipak, najveću pažnju je privukla njena nova frizura u stilu Džeki Kenedi, koja je oduševila ljude.

5. Miranda Ker

Čuvena australijska Miranda Ker je bila divan prizor za svačije oči u beloj balskoj haljini nalik na venčanicu, sa korsetom i srcolikim izrezom, koji je savršeno istakao njen dekolte. Radi se o komadu dizajnera Oskara de la Rente, koji je začinila dijamantskom ogrlicom i minđušama brenda Bulgari.

6. Blejk Lajvli

Ona ne ume da pogreši, a i kad misli da to radi, izgleda opet savršeno. Glumica Blejk Lajvli je napravila najpametniji potez večeri i obukla haljinu koja ima šlep sa dva lica. Kakva originalnost i čista genijalnost. Radi se o plavo-bakarnom komadu brenda “Atelier Versace”. Odlučila se i za duge rukavice sa istim dvostranim efektom, dijademu i upečatljive viseće minđuše koje su bile iste boje kao i njena veličanstvena haljina.

7. Nikola i Bruklin Pelc-Bekam

Još jedan savršeno stilizovani par. Novopečeni mladenci, Nikola i Bruklin Pelc-Bekam, su oduševili sve prisutne svojim izborom. Nikola se odlučila za lepršavu Valentino haljinu jarke ružičaste boje i neobičnog dekoltea. Sve je to dopunila Valentino tašnicom u istoj nijansi, jednostavnom frizurom i alkama. Njen suprug je pak obukao nešto krajnje neočekivano i na taj način razbio sve stereotipe o muškom odevanju a la konobar za ovakve prigode. Odlučio se za bež odelo, bež providnu košulju i bele patike. Tako jednostavno, ali savršeno!

8. Gven Stefani

Nju niste mogli da omašite na crvenom tepihu, sve i da ste to hteli. Pevačica se pojavila u fluorescentno žutoj kreaciji dizajnerke Vere Veng, koja se sastojala od suknje pune volumena, minijaturnog topa i rukavica-rukava. Uz njenu savršenu plavu kosu i holivudski osmeh, blistala je. Ona je dokaz kako fluorescentni komadi ipak umeju da deluju elegantno i skupo, kada se stilizuju na pravi način.

9. Gabrijel Junion i Dvejn Vejd

Glumica i košarkaš su zapalili crveni tepih. Ovaj neverovatno privlačan bračni par nikada ne razočara, pa to nisu učinili ni sada. Ona je blistala u pripijenoj srebrnoj šljokićavoj haljini sa dubokim dekolteom, belim satenskim šlepom i crvenim perjanim cvetom na stomaku. Radi se o remek-delu kuće “Versace”, koje je začinila samo zalizanom frizurom i tankim visećim minđušama i sve prisutne podsetila na divu Žozefinu Bejker iz najboljih dana. Ipak, najveća senzacija je bio njen muž. Penzionisani košarkaš ne izgleda kao da je proveo jedan dan van terena, barem ako je suditi po njegovim isklesanim trbušnacima, koji su se videli ispod sakoa savršenog belog odela. Košulje nije bilo, ali uz takvo telo bi bila zaista suvišna.

10. Lili Džejms

Glumica Lili Džejms je pokazala kako se providna haljina nosi sa stilom. Odlučila se za golubije plavu “golu” haljinu brenda “Versace”, sandale u istoj takvoj boji i viseće minđuše i sve je impresionirala svojim savršenim stilom, stasom i smelom igrom prozirne tkanine i ukrasa, koji pokrivaju i otkrivaju taman koliko treba.  

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)