Moda

IMATE VEĆE GRUDI I PRONALAZAK UDOBNOG BRUSA JE NOĆNA MORA? Evo rešenja!!

Greške koje obdarenije žene prave prilikom izbora brusa i kako ih izbeći.

18.04.2022 13:00

IMATE VEĆE GRUDI I PRONALAZAK UDOBNOG BRUSA JE NOĆNA MORA? Evo rešenja!!
shutterstock.com

Svako ko upozna ženu bujnijeg poprsja prvo će prokomentarisati, u sebi ili naglas, “Blago tebi!”. I muško i žensko, svi se dive ženama koje su obdarene, ali malo ko zna muku koju velike grudi sa sobom nose. Na prvom mestu, pronalaženje grudnjaka.

Naše tržište je jako skromno što se izbora veličina i boja tiče. Stoga ćete, ukoliko i pronađete kopru dublju od C na kraju morati da kupite bež ili crni brushalter, poput onih koje su vaše bake nosile tamo negde 50-ih godina prošlog veka. Prava milina, zar ne?

Pored toga, većina žena ni ne zna kako da odabere adekvatnu veličinu grudnjaka i korpu koja joj pristaje. Ipak, ne očajavajte, portal Srećna Republika vam donosi vodič za kupovinu odgovarajućeg brusa, koji će, sigurni smo, mnogim prsatijim damama olakšati život.

1. Izmerite se

Da biste znale šta da tražite u radnji, morate znati i svoje mere. Naravno, kao ljudska bića, mi se gojimo i mršavimo, a sa time se često desi i variranje širine grudnog koša ali i veličine grudi. Trudnoću i dojenje da ni ne spominjemo. Na slici ispod pogledajte kako da najtačnije odredite svoju veličinu grudnjaka, koja se obeležava brojem, i dubinu korpe, koja se obeležava slovom.

Na prvom mestu, trebalo bi izmeriti obim grudnog koša, ali ispod grudi. Postavite krojački metar na leđa u nivou gde bi trebalo da vam budu ili jesu kukice kojima se grudnjak zakopčava. Potom, polako obavijajte metar oko grudnog koša, ispod grudi, sve do udubljenja između grudi. Vodite računa da metar nije ni previše zategnut, niti opušten. 

Prilikom merenja trebalo bi da zaokružite obim ispod grudi na najbliži ceo broj. Na primer, ako dobijete 80,3 cm, slobodno zaokružite na 80 cm. Obratite pažnju na to da se broj brushaltera ne odnosi uvek na tačan broj koji se dobija pri merenju, već se radi više o rasponu mera koje obuhvata jedna veličina.

Da biste odredile veličinu korpe, opet će vam trebati metar i, ukoliko je to izvodljivo, nečija pomoć. Stavite metar na leđa i lagano ga savijajte ispod pazuha, preko bradavica, do udubljenja između grudi. Vodite računa da je metar postavljen u pravoj liniji, paralelno sa zemljom. Takođe, vodite računa da nije previše zategnut niti opušten. Nakon toga, od broja koji ste izmerile, oduzmite broj koji se odnosio na širinu grudnog koša ispod grudi.

Razlika između ova dva broja određuje veličinu korpe, od najmanje A do najveće H korpe, piše onaportal.com. Da bi vam bilo lakše, tabela mera ispod će vam prikazati sve moguće veličine korpi koje se mogu naći.

2. Odaberite model brushaltera

Izbor modela je jako važan. Žene koje imaju manje grudi su tu u blagoj prednosti, jer će njima veći broj modela bolje stajati. Žene većih grudi su malo ograničenije što se odabira modela tiče, ali izbor ipak postoji. Izbegavajte “push-up” grudnjake, jer vi već imate prirodno “punjenje” za svoj grudnjak. Umesto toga odlučite se za “balconette” model, ukoliko volite da istaknete svoj dekolte, ili “minimizer” grudnjak, koji će vizuelno smanjiti vaše grudi.

3. Bretele, bretele, bretele

Tanke bretele i velike grudi se ne kombinuju. I to je surova istina. Skoro svi brusevi sa dubljom korpom će imati deblje bretele, budući da su one strukturalni deo grudnjaka, koji podiže i pruža podršku dojkama. Ukoliko i nađete brushalter adekvatne veličine ali sa tankim bretelama, ne odlučujte se za njega. Bretele će ili pući, ili će se rastegliti pre vremena ili će se usecati u vaša ramena i izazivati vam bol. Nije vredno rizikovati ovo.

4. Korpa po meri

Kupujte korpu odgovarajuće dubine. Ukoliko kupite manju, vaše grudi će se prelivati preko ivice grudnjaka, a to ne izgleda privlačno. Ukoliko izaberete preveliku korpu, vaše grudi će potonuti, i izgledaće kao da se gravitacija malo zaigrala. Kada kupujete grudnjak, trik je u tome da sa sobom ponesete običnu ali pripijenu belu majicu i obučete je preko grudnjaka koji isprobavate. Na njoj će se najpre ocrtati sve nepravilnosti određenog modela, ali ćete preko nje najbrže i videti koji brus vam najbolje stoji. Takođe, raspitajte se koji brendovi proizvode i prodaju bruseve sa dubljim korpama, da biste znali gde da ih ciljano tražite.

5. Debljina panela na leđima

Paneli na leđima kod većih veličina brushaltera su takođe deblji. I da, znamo da to nije nimalo senzualno, ali za to postoji validan razlog. Naime, kada obučete grudnjak sa uskim zadnjim panelima, posebno ako vam je knap ili čak i mali, koža će se prelivati preko ivica a sa njome i eventualne masne naslage, što će dovesti do toga da delujete krupnije nego što zapravo jeste, sve zbog lošeg izbora brusa. To posebno dolazi do izražaja kad nosite usku odeću. Umesto toga, odlučite se za adekvatan broj grudnjaka i onaj sa širim panelima, jer će oni kao magijom stegnuti svaki višak i vizuelno će vas suziti. Kada svetski priznati stilisti kažu da magija odeće koja stoji kao salivena leži u odabiru odgovarajućeg veša, oni zaista to i misle.

6. Debljina punjenja i fišbajn

Dame, ako imate velike grudi, punjenje vam ne treba, imate i svoje. Punjenje će samo učiniti da vam je u grudnjaku neprijatno i da grudi budu stisnute. Kada je situacija takva, delikatna koža grudi ne može da diše i pojačano se znojite, što svakako nije prijatno. Fišbajn je stvar ličnog izbora. Stoga, ako ne želite da vizuelno podižete grudi, možete se odlučiti za modele bez žice. Ukoliko smatrate da vam je potrebna veća podrška za “gospođice”, odaberite grudnjak sa fišbajnom. I podrazumeva se, čim fišbajn izleti iz ležišta, vreme je za novi brushalter!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)