Moda

CAKE DA UVEK ISPADNETE DOBRO NA FOTKAMA: Ovako se savršeno pozira!

Ukoliko se slikate iznova i iznova i čini vam se da vam nijedna fotka ne valja, ne očajavajte! Mi vam predstavljamo trikove koji će to rešiti.

14.04.2022 20:00

CAKE DA UVEK ISPADNETE DOBRO NA FOTKAMA: Ovako se savršeno pozira!
Instagram/printscreen-biabeible/catarinarleal_

Dobra fotografija zavisi od mnogo faktora, osvetljenja, oblačnosti, fotogeničnosti, pa i raspoloženja. I dok na neke od njih ne možemo da utičemo, postoje stvari koje možemo da uradimo kako bi naše slike postale atraktivnije. Portal Srećna Republika vam donosi 3 trika za savršene fotke svaki put.

1. Poziranje u paru

Ukoliko vi stojite ispred vašeg partnera dok vas on grli s leđa, slika će izgledati poprilično jednodimenzionalno i na njoj će vašem partneru da se vidi samo glava. Osim toga ruke oko struka će privući svu pažnju na stomak pa će na slici delovati da imate stomačić čak i ako ga nemate. Umesto toga, stanite jedno naspram drugog, iz profila, okrenuti licem. Svoju desnu nogu stavite između stopala svog partnera, levom iskoračite unazad, levu ruku položite na njegovo rame a desnu pružite njemu kao da plešete. Po želji, možete se i poljubiti i na taj način ćete dobiti izbalansiranu sliku na kojoj ste i vi i partner podjednako prisutni.

2. Poziranje u solo varijanti

Kako bi vaša figura najbolje došla do izražaja, leđima se okrenite foto aparatu, napravite blagi raskorak, desna noga neka vam stoji pravo a levu savijte u kolenu, blago izbacite desni kuk a gornjim deo tela rotirajte i okrenite glavu prema kameri, tako da vam se vidi profil. Bradu obavezno podignite, kako bi se koža ispod donje vilice zategla i kako ne bi bacala senku, pa glavu blago zabacite unazad i isturite grudi. Levu ruku položite na levi bok a desnu podignite i položite na teme. Vaša figura će ovako delovati vitkije i izduženije.

3. Poziranje u restoranu

Kako biste uhvatili savršenu fotku vas i hrane za stolom, prvo spustite telefon ili foto-aparat na nivo stola. Nakon toga uzmite šolju u ruku i okrenite svoj lepši profil prema objektivu. Blago iskrivite glavu, podignite bradu, kosu sklonite iza uha ili je pridržavajte prstima na potiljku i široko se osmehnite. Kada ste se ovako namestili, spemni ste za vašu savršenu fotku. Kažite „ptičica“!

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)