Moda

KO BUDE NOSIO OVU TORBU BIĆE APSOLUTNO STAJLIŠ! Najveći svetski dizajneri iskopirali komade koje smo obožavali u detinjstvu!

Spremite se za ozbiljan nalet nostalgije dok budete čitali ovaj tekst!

12.04.2022 15:00

KO BUDE NOSIO OVU TORBU BIĆE APSOLUTNO STAJLIŠ! Najveći svetski dizajneri iskopirali komade koje smo obožavali u detinjstvu!
shutterstock.com

Moda je po svojoj prirodi ciklična i najnovije kolekcije svetski poznatih dizajnera to dokaziju iznova i iznova. Pored toga, i inspiracija može da dođe iz pravca koji niko ne očekuje a portal Srećna Republika vam otkriva kako su to slavni brendovi iskopirali aksesoare koji nas vraćaju u detinjstvo.

PLASTIČNI CEGER

Ako ste gledali seriju “I tek tako …” verovatno ste primetili ovaj sumnjivo poznati predmet u desnoj ruci glumice Kristin Dejvis, koja tumači lik Šarlot. Radi se o torbici čuvenog brenda “Fendi” koja košta između 690 i 890 dolara, u zavisnosti od veličine i bila je deo njihove kolekcije za proleće/leto 2021. godine.


Ako vam ona deluje kao nešto što ste već viđali, to je zato što jeste! Svako ko je odrastao 80-ih i 90-ih je sigurno imao ovaj predmet u domu i viđao svoju mamu ili baku kako sa njime u ruci paradiraju po lokalnoj pijaci. Ovi plastični cegeri su bili neizostavan deo vikend nabavke.


Pošto su se sada vratili u modu, vredi pretražiti tavane i podrume i naći ih. Ukoliko pretraga bude neuspešna a nemate baš na raspolaganju 900 dolara za njihovo “Fendi” izdanje, utešićemo vas i reći da je vrlo sličan model izbacio i brend “H&M”, za decu naravno i to još 2016 godine, po ceni od 3 funte.

GUMENE SANDALE

Svi se sećamo providnih gumenih sandala koje su nam roditelji obuvali pre nego što uđemo u vodu, kako se ne bismo okliznuli na neki kamen ili postali žrtva bodlji nekog morskog ježa. Za njih se može reći da su bile praktične, da su nam se stopala u njima klizala ali da su bile lepe, pa, to je već malo nategnuto.


Ipak, moda izgleda ne mora da bude lepa da bi bila nosiva a brend “Gucci” je to i dokazao kada su izbacili iste takve gumene sandale sa svojim logom i to po basnoslovnoj ceni od 490 dolara.

BOROSANE

Svako dete školskog uzrasta ih je viđalo na stopalima tetkica koje su u njima vredno čistile nered koji ostaje za školarcima. Borosane su bile praktične, pružale su potporu i bile blage prema nogama žena koje su sate i sate provodile u stojećem položaju. Ortopedska peta i strateški otvori na prstima i peti u svrhu ventilacije.

Premotajte film do 2010. godine kada su ih modeli brenda “Lacoste” prošetali po modnoj pisti u nešto modernijem ruhu, u okviru kolekcije za proleće i leto te godine.

Pored njih, čak je i čuveni brend “Prada” pronašao inspiraciju u funkcionalnoj obući firme “Borovo” te su se slične cipele pojavile u njihovoj kolekciji za jesen/zimu 2016. godine. Izgeda da Borosane mogu da posluže i kao zimska obuća, uz čarape ispod!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)