Moda

ČUVENA MANEKENKA SA 54 IZGLEDA KAO DA JE ZALEĐENA U VREMENU: Grmi kao nikad u haljini staroj čak 20 godina! (FOTO)

Bila je zvezda večeri.

15.09.2024 16:42

ČUVENA MANEKENKA SA 54 IZGLEDA KAO DA JE ZALEĐENA U VREMENU: Grmi kao nikad u haljini staroj čak 20 godina! (FOTO)
LOIC VENANCE / AFP / Profimed

Izložba Naomi Kembel (54) pod nazivom "Naomi: U modi", koja trenutno krasi zidove Muzeja Viktorije i Alberta u Londonu, prikazuje bogatstvo njenog impresivnog modnog nasleđa. Međutim, Naomi je nedavno odlučila da jednu od najvrednijih haljina iz svoje arhive oživi na ulicama Londona i to na događaju uoči Londonske nedelje mode.

Ona je zablistala u vintadž haljini pokojnog prijatelja Aleksandra Mekvina, koja je dizajnirana ranih 2000-ih. Haljina, koja potiče iz Mekvinove prolećne kolekcije 2004. godine, oduševila je mnoge svojim smelim dizajnom. Karakteristična suknja sa printom sastavljena od slojeva nežnih volana i korset istog akvarel uzorka, savršeno su uokvirili njen izgled. 

Iskombinovana sa dijamantskom ogrlicom koja se savršeno slagala uz njene oči, srebrnim i zlatnim narukvicama, kao i novom bob frizurom i blistavom šminkom, Naomi je pokazala zašto je i dalje jedna od vodećih modnih ikona, čak i tokom šeste decenije.

 

 

Haljina dolazi iz kolekcije "Deliverance", jedne od najčuvenijih revija Aleksandra Mekvina, koja je spojila modnu pistu s pravom plesnom predstavom. Revija je održana u pariskom plesnom salonu iz 19. veka, gde su manekenke i plesači izvodili koreografske pokrete do potpune iscrpljenosti. Ova haljina, prikazana kao 15. po redu u kolekciji, bila je jedan od najupečatljivijih trenutaka večeri.

Veza između Kembel i Mekvina je dobro poznata. Ona je bila jedna od njegovih najbližih muza, a prošle godine je suzama zatvorila poslednju reviju njegove naslednice, Sare Barton.

 

 

Izložba u Muzeju Viktorije i Alberta detaljno prikazuje Naominu karijeru kroz njenu ličnu kolekciju, uključujući haute couture komade iz ključnih trenutaka njene karijere. Na izložbi se nalaze i komadi posuđeni iz arhiva poznatih dizajnera, kao i eksponati iz muzejske kolekcije.

- Ova izložba odaje počast jedinstvenim i talentovanim dizajnerima poput Vivijen Vestvud, gde su moje cipele bile u muzeju mnogo pre mene. Hvala svim fotografima koji su ovekovečili ove trenutke. Imam sreću da sam radila sa nekima od najneverovatnijih fotografa, kao i sa novim talentima u svetu mode - istakla je Naomi u govoru uz zdravicu, a o tome je pisao Vogue, čiji čelnici nisu izostali sa manekenkinog slavlja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)