Moda

ZNALI SMO DA JE ROKSANDA NAJBOLJA, STIGLA POTVRDA: Veliko priznanje za Srpkinju čije kreacije obožava Kejt Midlton!

Ona je jedinstvena u modnom svetu.

22.08.2024 11:20

ZNALI SMO DA JE ROKSANDA NAJBOLJA, STIGLA POTVRDA: Veliko priznanje za Srpkinju čije kreacije obožava Kejt Midlton!
Credit: Elliott Franks / Eyevine / Profimedia

Srpska dizajnerka Roksanda Ilinčić nominovana je za najuticajnijeg umetnika u modnoj industriji u 2024. Ona se našla na listi za najbolju žensku kolekciju na listi koju je objavio British Fashion Council.
U glasanju učestvuje 1.000 najuticajnih članova modne industrija, a spektakularna dodela nagrada The Fashion Awards 2024 održaće se 2. decembra u čuvenoj londonskoj dvorani The Royal Albert Hall.

Poznati se otimaju za njene haljine

Roksanda Ilinčić koja više od dve decenije živi i radi u Londonu jedna je od omiljenih dizajneriki britanske princeze Kejt Midlton, ali i dama koje čine krem svetskog džet seta koje se otimaju o njene kreacije.

Svojim sofisticiranim stilom koji ističe ženstvenost i leptu žene osvojila je praktično ceo svet. Od drugih kreatora se izdvojila bogatstvom materijala od luksuznih svila do raskošne čipke, spajanjem klasičnih i savremenih modnih linija koje svaki njen komad čini jedinstvenim sa njenim prepoznatljivim modnim potpisom. 

 

 

Roksanda je rođena i odrasla u Beogradu gde je završila Fakultet primenjene umetnosti, a potom školovanje nastavila u Londonu. Svetu se predstavila 2005. na Nedelji mode u Londonu i već tad je bilo jasno da je modni svet dobio novu zvezdu.

Poznata je po večernjim i elegantnim haljinama, a vremenom se asortiman proširio i na kupaće kostime, ručne torbe kao i dečje haljine. Od strane poznatog magazina Harpers Bazar dobila je nagradu za poslovnu ženu 2014. godine. Decenija je imala brend pod imenom "Roksanda" koji je prodala u maju ove godine, ali je ostala na poziciji kreativne direktorke.

 

 

Početkom ove godine u Bakingemskoj palati joj je uručeno visoko priznanje za stvaralaštvo – Orden Britanske imperije, koji kraljevska porodica tradicionalno dodeljuje za izuzetan doprinos modi, dizajnu, umetnosti, nauci, dobrotvornim organizacijama.

Udata je za Filipa Buena de Meskita, vlasnika brenda cipela "Akupunktura" i imaju ćerku Efimiju.
Nakon objavljivanja nominacija za najboljeg dizajnera Roksanda se kratko oglasila na Instagramu.

- Počastvovana sam što sam nominovana, hvala - kratko je napisala čuvena srpska dizajnerka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)